"Merkittävää edistystä" Kreikan taloudessa

Luottoluokittaja S&P on palauttanut Kreikan luottoluokituksen investointitasolle ensimmäistä kertaa vuoden 2010 jälkeen. 

Yhtiö kertoi asiasta perjantaina paikallista aikaa ja perusteli päätöstään merkittävällä edistyksellä, jota se kertoo Kreikan saavuttaneen taloudellisten haasteidensa ratkaisemisessa.

S&P nostaa maan pitkäaikaisten ja lyhytaikaisten ulkomaan- ja paikallisvaluuttojen luottoluokitukset tasolle BBB-/A-3. Luokitus oli tätä ennen tasoa BB+/B.

Päätöksensä myötä S&P on kolmesta suuresta Yhdysvaltain luottoluokitusyhtiöstä ensimmäinen, joka on nostanut Kreikan luottoluokituksen niin kutsutusta spekulatiivisesta investointitasolle.

– Vuosien 2009–2015 velkakriisin jälkeen on edistytty merkittävästi Kreikan taloudellisen ja fiskaalisen epätasapainon korjaamisessa, S&P sanoi ja alleviivasi julkisen talouden kohentuvan vakauttamisponnistelujen ansiosta.

S&P odottaa Kreikan hallituksen saavuttavan tänä vuonna vähintään 1,2 prosentin perusylijäämän suhteessa BKT:hen. Tämä ylittää selvästi tavoitteen. Lisäksi luottoluokittaja odottaa perusylijäämän kasvavan 2,3 prosenttiin BKT:sta seuraavien kolmen vuoden aikana. 

Kreikan lainasopu häämöttää 0:50
Kreikan lainaehdoista keskusteltiin paljon vuonna 2015. 

Lue myös:

    Uusimmat