Merivoimien entinen henkilöstöpäällikkö on saanut virkarikossyytteen Puolustusvoimien väärinkäytösepäilyihin puuttumisesta

Epäiltyä virkasalaisuuden rikkomista käsitellään Helsingin hovioikeudessa syytteen saaneen upseerin korkean aseman vuoksi.

Syyttäjä on nostanut syytteen Merivoimien henkilöstöpäällikkönä toiminutta upseeria vastaan virkasalaisuuden rikkomisesta. Syyte nostettiin torstaina.

Kyse on kommodori Pekka Varjosesta, joka Lännen Median mukaan on puuttunut Puolustusvoimien korkea-arvoisten upseereiden epäasialliseksi epäiltyyn toimintaan.

Erikoissyyttäjä Krista Mannerhovi kommentoi syytettä niukasti STT:lle, mutta hänen mukaansa se liittyy yhteen yksittäiseen tapaukseen. Syytetty ei Mannerhovin mukaan ole kiistänyt menettelyä mutta on kiistänyt sen oikeudenvastaisuuden.

– Olemme siis eri mieltä siitä, saiko niin tehdä vai ei, sanoo Mannerhovi.

Merivoimien sotilasarvo kommodori vastaa Maa- ja Ilmavoimissa everstin sotilasarvoa. Syytetyn aseman vuoksi asia käsitellään ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin hovioikeudessa.

Hovioikeudesta vahvistettiin torstaina STT:lle, että syyte on kirjattu mutta sille ei ole määrätty käsittelypäivää. Syytteen tarkka sisältö tulee julkiseksi, kun asian käsittely alkaa oikeudessa.

STT julkaisee syytteen saaneen nimen, koska syyte liittyy hänen toimintaansa korkeassa asemassa.

Irtisanoutui Puolustusvoimista

Lännen Medialle vuonna 2020 antamassaan haastattelussa Varjonen kertoi tuoneensa esiin Puolustusvoimien kenraalikunnan väärinkäytösepäilyjä Puolustusvoimien sisällä.

Osaa väärinkäytösepäilyistä on käsitelty myös julkisuudessa, ja sittemmin Varjonen kertoi joutuneensa poliisin kuulusteluihin. Hän kertoi tuolloin kokeneensa, että joutui esitutkinnan kohteeksi puututtuaan virkamiehenä havaitsemiinsa epäkohtiin.

Varjonen on sittemmin Lännen Median mukaan irtisanoutunut Puolustusvoimista.


Lue myös:

    Uusimmat