Meritutkijoiden käsiin päätyi alastontakin alastomampi löydös: Verkossa räpiköi hai, jolla ei ollut lainkaan nahkaa

Meritutkijat ovat tehneet järkyttävän löydön Sardinian vesillä. Troolarin verkkoon oli nimittäin tarttunut kissahai, jolla ei vaikuttanut olevan lainkaan nahkaa. Kyseessä on tiettävästi ainoa tiedossa oleva tapaus vapaana uineesta nahattomasta haikalasta.

Ihmisten ihon tavoin hain nahalla on elintärkeä yksilöä suojaava tehtävä. Tutkijoiden käsiin päätyneellä yksilöllä havaittiin kuitenkin olevan käytännössä täydellinen nahan ja siihen liittyvien rakenteiden puutos.

Kyseinen yksilö troolattiin 500 metrin syvyydestä heinäkuussa vuonna 2019. Tutkijat totesivat, että hain tila olisi mahdollisesti tappava, mutta siitä huolimatta yksilö vaikutti hyväkuntoiselta ja muuten hyvin kehittyneeltä.

Kummallisesta löydöstä uutisoi mm. IFLScience ja Forbes.

Tutkijoiden mukaan hain nahattomuus saattaa johtua pitkäaikaisesta altistuksesta saasteille. Syyksi on pohdittu myös meren lämpötilan nousua ilmastonmuutoksen myötä. Toisaalta kyse saattaa olla myös alkiovaiheessa tapahtuneesta muutoksesta.

Tutkijoiden mukaan kyseisen tapauksen selvittäminen on tärkeää, sillä jos syytä erikoiseen tilaan ei tiedetä, saattaa merestä nousta jatkossa uusia nahattomia haikaloja.

Lue myös:

    Uusimmat