Mainos

Merita myi Huoneistomarkkinoinnin

Merita-pankki myi valtaosan liike- ja toimitilaa välittävästä Huoneistomarkkinoista ruotsalaiselle Catellalle. Kauppahintaa ei julkistettu. Pääosin huonekaluyhtiö Ikean omistamalla kiinteistöyhtiö Catellalla on oikeus ostaa pankille jäävät 10 prosenttia yhtiön osakkeista viiden vuoden kuluessa.

HUOM! -toiminimellä toimiva yhtiö tarjoaa myös mm. toimitilamarkkinoiden asiantuntijapalveluita. Yhtiön palveluksessa on vajaat 70 työntekijää.

Merita Kiinteistöjen toimitusjohtaja ja HUOM!in hallituksen puheenjohtaja Heikki Hyppönen kertoi pankin luopuneen yhtiöstä, koska toimitilamarkkinoiden asiantuntijapalvelut eivät kuulu sen perusbisnekseen. Uudella omistajalla katsotaan lisäksi olevan pankkia paremmat mahdollisuudet yhtiön toiminnan kehittämiseen.

Hyppösen mukaan asuntoja välittävä Huoneistokeskus pysyy Meritan omistuksessa, vaikka varsinaisia päätöksiä tästä ei ole tehty.
-Huoneistokeskuksen tehtävät niveltyvät selkeämmin pankin toimintaan, koska asuntojen ostajat tarvitsevat rahoitukseen pankkia.

Asuntojen ja toimitilan välitys eriytettiin eri yhtiöihin, kun Kansallispankki ja Yhdyspankki sulautettiin yhdeksi pankiksi muutama vuosi sitten.

Kiinteistöjen hintojen nousua odotellaan

Latvanen ei ottanut kantaa siihen, onko nyt tehdyllä järjestelyllä vaikutuksia kiinteistöjen hintaan. Hänen mukaansa kiinteistöjen hintojen hienoista hintojen nousua odotellaan ylipäätään, sillä sopivien toimitilojen väheneminen on jo nostanut vuokrien hintoja. Hyppösen mukaan Merita käyttää myös vastaisuudessa HUOM!in palveluja. Meritan kiinteistösalkun arvo on tätä nykyä noin 23 miljardia markkaa.

Tämän vuoden aikana se on myynyt kiinteistöjä noin 1 miljardilla markalla. Asuntojen osuus tästä on noin 400 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.