Mainos

Merenkululle neuvottelutulos

Uusi sopimus on kaksivuotinen ja se on voimassa vuoden 2010 helmikuun loppuun saakka. Palkkoja korotetaan 5,0 prosenttia 1.3.2008 ja 4,6 prosenttia 1.3.2009.

Merenkulun ulkomaanliikenteen työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu yksimielinen neuvottelutulos myöhään viime yönä. Työnantajajärjestöjen ja Suomen Merimies-Unionin välisissä neuvotteluissa sopu syntyi yli kuukautta ennen voimassa olevan sopimuksen päättymistä helmikuun lopussa.

Uusi sopimus on kaksivuotinen ja se on voimassa vuoden 2010 helmikuun loppuun saakka. Palkkoja korotetaan 5,0 prosenttia 1.3.2008 ja 4,6 prosenttia 1.3.2009.

- Suomessa yleinen korotuslinja on noussut korkeaksi. Varustamoelinkeinolle on tärkeää, että erittäin kireässä kansainvälisessä kilpailutilanteessa ratkaisu ei heikennä Suomen lipun kilpailukykyä, toteaa Suomen Varustamoyhdistyksen toimitusjohtaja Mika Nykänen.

- Merenkulussa kustannusten kansainvälinen vertailtavuus on hyvin avointa. Tämä on erityinen haaste suomalaiselle merenkululle ja sen korkean osaamisen säilyttämiselle.

- Sopimuksen syntyminen reilusti etuajassa kertoo siitä, että neuvotteluosapuolet ovat pitäneet tärkeänä vakauden ja ennustettavuuden jatkumista suomalaisessa varustamoelinkeinossa.

- Pidän tätä tärkeänä viestinä myös maan hallitukselle, joka valmistelee merenkulun kilpailukykypakettia. Merenkulku on kasvuala, jolla on todellinen tahtotila kasvaa ja kehittyä Suomessa. Nyt saavutettu sopimus on selkeä merkki siitä, että merenkulun työmarkkinajärjestöt tahtovat hoitaa oman osuuteensa kasvuedellytysten rakentamisessa.

Työnantajajärjestöjä edustivat Suomen Varustamoyhdistys, Ålands Redarförening ja Rahtialusyhdistys.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.