Mercedes-pomo raivoissaan F1-kuskinsa kohtalosta: ”Ihmisillä ei ole munaa pysyä puheissaan!”

Tällä hetkellä ilman ajopaikkaa tulevalle F1-kaudella olevalla Esteban Oconilla oli keskikesällä varaa valita ensi kauden tallinsa, mutta ankara politikointi ja suoranaiset valheet jättivät hänet tyhjän päälle, väittää Mercedeksen tallipomo Toto Wolff.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Ocon on tällä hetkellä menettämässä paikkansa Force Indialla, joka omistajavaihdoksen myötä muuttuu Williams-kuski Lance Strollin perheen temmellyskentäksi.

Mercedeksen kuskiakatemiaan kuuluva Ocon on jäänyt kärsijän rooliin F1-tallin tuolileikissä. Hänelle olisi ollut kysyntää muun muassa Renault’lla ja McLarenilla, mutta kumpikin tiimeistä perusteli ranskalaisen vahvaa Mersu-sidettä esteenä palkkaamiselle.

Wolff on tilanteesta raivoissaan. Hänen mukaansa muut tiimit söivät ahmimalla kesällä antamiaan lupauksia.

– Heinäkuu ja elokuu olivat aivan uskomattomia. Taustalla oli niin paljon politikointia, piilotettuja agendoja ja valheita, Wolff tokaisee Sky Sportsille.

– Heinäkuussa hänellä oli kaksi tarjousta pöydällä, ja siinä oli kyse lähinnä siitä, kumman hän valitsee. Sitten hän jäi ilman ainuttakaan, koska ihmisillä ei vain ole munaa pysyä puheissaan.

– Kaikki hyvät pojat eivät saaneet enää ajopaikkaa, ja Estebanista tulee yksi heistä. Me kuitenkin pidämme hänestä huolta. Hän on yksi tulevaisuuden tähdistä, itävaltalaispomo vakuuttaa.

Wolffin mukaan Oconin tulevaisuus saadaan silti ratkaistua. Jättitallien akatemiaan kuulumisesta on viime vuosina tullut monille kuskeille kultainen häkki, jossa he ovat lähellä paikkaa huipputiimissä, mutta jäävät lopulta sitoutumisensa takia ikuisesti odottamaan. Tälläkin kertaa Ocon jäi odottamaan, kun Mercedes päätti jatkaa Valtteri Bottaksen sopimusta.

Wolff ei silti edes harkitsisi Oconin vapauttamista sopimuksesta.

– En edes miljoonassa vuodessa, koska jonain päivänä hän tulee ajamaan Mersulla ja voittamaan kisoja ja mestaruuksia näyttäen kaikille muille, että he tekivät virheen, Wolff jyrähtää.

Lue myös:

    Uusimmat