Mercedekseltä hurja arvio Lewis Hamiltonin auton vaurioista

Lewis Hamilton ajoi valtaosan Saudi-Arabian GP:stä vaurioituneella etusiivellä.

Hamilton kolhi etusiipeään ensimmäisen kerran kierroksen 17. alkuvaiheilla, kun hän jäi toisessa uusintalähdössä puristuksiin Esteban Oconin ja Max Verstappenin väliin.

Etusiivestä ei tv-kuvien perusteella irronnut ainakaan isompia paloja, vaikka siipi osui selkeästi Oconin vasempaan eturenkaaseen. Mercedeksen insinöörippomon Andrew Shovlinin mukaan etusiiven tilanne kuitenkin paheni kierros kierrokselta.

– Se vaikutti alkuvaiheessa ehkä kymmenyksen verran kierrosaikaan. Olimme aika onnekkaita, ettei vahinkoa tullut enempää, Shovlin sanoi The Race -sivuston mukaan.

Kierroksella 37 kaikki muuttui, kun Verstappen jarrutti yrittäessään päästää Hamiltonia tuomariston ohjeiden mukaisesti ohitseen ja tämä ajoi hänen peräänsä.

– Silloin menetimme toisen pään etusiivestä kokonaan, ja se alkoi maksaa lähes neljä kymmenystä kierroksella.

Ongelmistaan huolimatta Hamilton teki kymmenen kierrosta osuman jälkeen kilpailun nopeimmaksi jääneen kierrosajan. Hän oli 0,674 nopeampi kuin toiseksi parhaan kierrosajan kellottanut tallikaverinsa Valtteri Bottas ja 0,754 sekuntia nopeampi kuin kolmanneksi parhaan kierrosajan kellottanut Verstappen.

– Hän on erittäin päättäväinen, Shovlin sanoi Hamiltonista.

– Kisan loppuvaiheilla mielipiteemme jakautuivat kahtia. Näimme, miten muilla kuljettajilla oli vaikeaa kuluneiden renkaiden kanssa, mutta toisaalta näimme, ettei siipi todennäköisesti kestäisi.

– On vaikeaa päättää, pudottaako Lewisiä alaspäin vai pitäisikö sittenkin pelata varman päälle. Loppujen lopuksi päätös oli Lewisin, ja hänen päätöstään varmasti edesauttoi se, ettei hän nähnyt omaa etusiipeään. Jos hän olisi nähnyt tv-kuvat niin kuin me näimme, hän olisi saattanut ajatella toisin.

Hamilton ajoi kierroksilla 41–47 kaikkiaan neljä sellaista kierrosaikaa, jotka olisivat olleet nopeampia kuin Bottaksen paras kierrosaika.

Toinen uusintalähtö: Hamilton jäi puristuksiin Oconin ja Verstappenin väliin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja