F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mercedeksellä nousivat kädet kasvoille F1-tiimin tajutessa karmean mokansa: ”Yksinkertaisen tyhmää”

5:24
Brasilian F1-kisan loppuratkaisusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä.

Mercedes pyrki antamaan Lewis Hamiltonille mahdollisuuden voittoon ottamalla tämän kolmatta kertaa Brasilian F1-kisan aikana renkaidenvaihtoon. Lopulta tapahtumasarja kääntyi Hamiltonin palkintopallipaikan menetykseksi.

Hamilton oli lopun turva-autotilanteen aikana haavoittavassa asemassa. Hänellä oli käytössään jo varsin kuluneet keskikovat renkaat, joilla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta haastaa Red Bull -kuski Max Verstappenia.

Mercedes laski pystyvänsä ottamaan Hamiltonin vielä kerran varikolle pehmeitä renkaita varten, mutta brittikuski palasikin radalla sekä Red Bullin Alexander Albonin että Toro Rosson Pierre Gaslyn taakse.

Hamilton lähti yrittämään Albonin ohi ja pilasi tämän haaveet uran ensimmäisestä palkintopallista. Myös Gasly osoittautui viimeisellä kierroksella liian kovaksi palaksi. Tuomariston edessä kolmossija vaihtui lopulta seitsemänteen rangaistuksen myötä.

Mercedeksellä nostettiin käsi ylös virheen merkiksi.

– Sen jälkeen, kun meillä ei ollut ollut siihenkään asti kisa ihan kirkkaimmasta päästä, teimme seuraavaksi jotain yksinkertaisen tyhmää, myönsi Mercedeksen tallipäällikön tehtäviä Brasiliassa hoitanut James Allison RaceFans-sivuston mukaan.

– Luulimme, että vaihdamme yhden paikan tuoreisiin kumeihin, ja että meillä olisi tarpeeksi kierroksia saada se paikka takaisin ja vielä tavoitella johtoa.

– Se oli itse asiassa väärä arvio, koska vaihdoimme sen kahteen paikkaan. Emme olleet laskeneet Gaslya mukaan. Lisäksi radalla oli niin paljon romua, että jouduimme ajamaan paljon laskemaamme enemmän kierroksia turva-auton takana, Allison listasi.

Hamilton otti syyt vastaan Alboniin törmäämisestä, mutta Mercedes puolestaan tunnusti virheensä siinä, että oli ajattanut kuskinsa näin hankalaan asemaan.

– Minusta oli alokasmainen virhe, ettemme saaneet autosta tarpeeksi nopeaa ja yritimme venyä liian kauas voittoa tavoitellen. Teimme vain virheen.

Allisonin mukaan tiimi ei antanut Hamiltonille tarpeeksi tietoa taktiikan riskeistä.

– Hän mutisi ja hymähti sekunnin tai kaksi ennen kuin sujahti varikolle, koska hän pitää kisaamisesta, mutta se oli meidän virheemme.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja