Menestyvimmät ihmiset lähtevät aikaisin töistä – tässä syy!

Psychological Review -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan menestyksen salaisuus on lyhyessä työpäivässä. Kun ajan opettelee käyttämään tehokkaasti hyödykseen, voi kotiin lähteä aikaisemmin ja päivän aikana pystyy omistautumaan myös itselleen.

Tohtori K. Anders Ericcsonin johtaman tutkimuksen mukaan menestyksen salaisuus on lyhyet, mutta täysin keskittyneet työpätkät, joiden jälkeen aikaa riittää myös itselle. Lepo ja työstä palautuminen on tärkeää.

Tutkimustulokset painottavat keskittymisen tärkeyttä. Ericcson ja hänen työryhmänsä seurasi viulisteja työssään pyrkien selvittämään, mitä parhaat heistä tekivät eri tavalla kuin huonompitasoiset muusikot. Selvisi, että ne viulistit, jotka harjoittelivat keskittyneesti neljän tunnin ajan saivat aikaan enemmän kuin ne, jotka treenasivat seitsemän tuntia. Parhaat viulistit asettivat itselleen myös selkeitä tavoitteita ja antoivat itselleen luvan pitää myös taukoja.

– Esimerkiksi kuuluisimmat kirjailijat koostavat teoksiaan vain noin neljä tuntia päivässä, yleensä heti aamusta. Lopun päivää he lepäävät ja tekevät asioita, joiden parissa he palautuvat kirjoittamisesta, tutkijat kertovat.

Toimi siis huomenna seuraavasti: Laita puhelin äänettömälle ja tarkasta siihen tulleet puhelut ja viestit muutaman tunnin välein, älä katso sähköpostejasi useaan kertaan päivän aikana ja pyri välttämään keskusteluja kollegoiden kanssa. Keskittyessäsi saat työsi valmiiksi huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin, minkä ansiosta sinulle jää myös aikaa rentoutumiseen ja työstä palautumiseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja