Meksikon kiri ei riittänyt MM-kisoissa – tylysti ulos jatkopeleistä

Ottelukooste Saudi-Arabia - Meksiko 6:55

Meksiko voitti C-lohkon päätösottelussaan jalkapallon miesten MM-kisoissa Qatarissa Saudi-Arabian 2-1. Tämä ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan, sillä Puolalla oli parempi maaliero.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Meksiko piti jatkohaaveitaan elossa Henry Martinin ja Luis Chavezin täysosumilla ja loi tukun laatupaikkoja, mutta Saudi-Arabian Salem Al Dawsarin kavennus yliajalla heikensi Meksikon osakkeita.

Saudi-Arabia yllätti avauskierroksella Argentiinan, mutta kuivui lopulta lohkojumboksi.

Lohkon toisessa ottelussa Puolan maalivahti Wojciech Szczesny torjui ensimmäisellä puoliajalla Argentiinan supertähti Lionel Messin rangaistuspotkun ja venytti nollasarjaansa. Hän torjui pilkun jo toisessa ottelussa Saudi-Arabiaa vastaan, kun Puola oli etevämpi 2–0. Meksikoa vastaan Puola jäi maalittomaan tasapeliin.

Päätöskierroksen ottelun toisella puoliajalla Szczesny joutui vihdoin antautumaan, kun Alexis Mac Allister laukoi tolpan kautta pelivälineen maaliin. Sitten Julian Alvarez tuplasi johdon ja sinetöi loppulukemat.

Tappion jälkeen Puola joutui jännittämään pari minuuttia vielä Saudi-Arabia–Meksiko-ottelun tulosta ja nappasi jatkopaikan lopulta maalieron turvin.

Argentiina kohtaa neljännesvälierissä Australian ja Puola hallitsevan maailmanmestarin Ranskan.