Meikkaaja Raili Hulkkonen: Tällainen meikki häikäisee Linnan juhlissa

Mittavan uran meikkaajana ja maskeeraajana tehnyt Raili Hulkkonen tietää millaisessa meikissä Linnan juhlissa käännetään katseita.

Monet vuodet Linnan juhliin meikkejä tehnyt maskeeraaja ja meikkaaja Raili Hulkkonen tietää kertoa, millainen meikki arvokkaaseen seurapiiritapahtumaan on sovelias ja millainen ei.

Itsekin Linnan juhlissa viisi kertaa tanssinut Hulkkonen kertoo, ettei juhlameikissä ole olemassa tarkkoja sääntöjä ja meikki riippuu pitkälti ihmisestä.

– Meikkaajan tehtävä on aistia millainen persoona on kyseessä, Hulkkonen huomauttaa. Linnan juhlissa tullaankin näkemään hyvin erilaisia meikkejä.

– Usein ajatellaan, että juhlameikin pitäisi olla vahva, mutta se voi olla muullakin tavalla juhlava ja ennen kaikkea sen pitää olla sille kuuluvan ihmisen näköinen.

Nuori saa meikissä enemmän anteeksi

Hulkkosen mielestä etikettivirhettä meikissä ei voi tehdä samalla tavalla kuin esimerkiksi vaatetuksen suhteen. Meikkiä tehdessä pitäisi kuitenkin muista henkilön ikä: Nuoren ihmisen iho antaa enemmän anteeksi kuin ikääntyvä iho.

– Aikuisen naisen tulisi välttää vaaleita pastellisävyjä luomilla, sillä ne voivat näyttää hyvinkin epäedullisilta. Sen sijaan tulisi suosia tummanpuhuvia sävyjä, kuten harmaata ja lilaa. Tiedän, että monet vieroksuvat mustaa, mutta musta silmämeikki on yhtä tyylikäs kuin musta vaatetuskin, Hulkkonen neuvoo.

Juhlameikissä täytyy muistaa sen pysyvyys, sillä sen pitäisi kestää tanssahtelut ja mahdollisesti pienet itkutkin.

– Me meikkaajat teemme voitavamme, jotta meikki pysyisi kasvoilla mahdollisimman pitkään, mahdollisimman hyvänä. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvoilla ja luomilla käytetään erilaisia pitoaineita antamaan pysyvyyttä, Hulkkonen vinkkaa ja kertoo itse levittävänsä meikin alle ampullin pysyvyyden maksimoimiseksi.

Huonoa ihoa ei peitetä ammattilaisenkaan käsissä

Heleyttävillä meikkivoiteilla ja poskipunilla saa myöskin ihmeitä aikaan, mutta jos iho on huonossa kunnossa, sitä ei peitetä edes taitavimmankaan meikkaajan käsissä.

– Selvää on, ettei huonoa ihoa voi meikillä peittää. Siinä käy niin, että ihon huono kunto vain korostuu.

Hulkkonen kertoo, että moni valmistaakin ihonsa meikille ihoa pehmentävän naamion avulla tai hankkimalla kevyen päivetyksen iholleen.

– Pieni päivetys näyttää tyylikkäältä. Ja on tärkeää, että kasvojen ja vartalon ihon väri istuu yksiin, varsinkin jos on hirvittävän avonainen asu.


Kuva: Lehtikuva, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja