Mainos

Mehufirman taustalla todellinen selviytymistarina: Koditon narkomaani jätti huumeet ja keksi miljoonabisneksen

Vielä noin 15 vuotta sitten yhdysvaltalainen Khalil Rafati kamppaili vaikean huumeongelman kanssa, eli kadulla ja oli vähällä riistää oman henkensä. Sitten hän käänsi elämänsä päälaelleen – ja on nyt mehumiljonääri.

Miehen uskomattomasta tarinasta kertoo yhdysvaltalainen The New York Times -lehti. Rafati on avannut elämänsä vauhdikkaita vaiheita myös vastikään julkaisemassaan kirjassa I Forgot to Die.

Toledossa, Ohion osavaltiossa vuonna 1969 syntyneen Rafatin nuoruusvuodet olivat kupruja täynnä. Mies on kertonut tulleensa seksuaalisesti hyväksikäytetyksi ja ottaneensa yhteen virkavallan kanssa.

Vuonna 1992 hän jätti kotikylänsä taakseen ja suuntasi Los Angelesiin paremman elämän toivossa. Elämä Yhdysvaltain länsirannikon kultakaupungissa sujui aluksi mallikkaasti: mies perusti yrityksen ja sai asiakkaikseen tunnettuja julkisuuden henkilöitä, The New York Times kertoo. 

Yliannostus, ammuskelu ja vankila

Pian hän kuitenkin ajautui kauppaamaan huumeita ja jäi itse heroiinikoukkuun.

Vuonna 2001 Rafati oli jopa vähällä riistää henkensä. Juhlimassa ollut mies otti tarkoituksella yliannostuksen heroiinia, mutta säilyi hengissä ensihoitajien rynnättyä paikalle ajoissa.

Asiasta kirjoittaa muun muassa The Sun -lehti.

Vuotta myöhemmin miehen asuntoon aseiden kanssa tunkeutuneet varkaat tulittivat miestä päin oven läpi. Tapahtuma-aikaan mies oli lukittautunut vessaan piikittämään itseään. Mies selvisi välikohtauksesta, mutta päätyi kuitenkin pian asunnottomaksi.

Lopulta mies passitettiin Los Angelesin piirikunnan vankilaan.

"Terveelliset elämäntavat pelastivat elämäni"

The New York Times -lehti kertoo Rafatin hylänneen huumeet lopullisesti vuonna 2003. Myöhemmin mies perusti entisille narkomaaneille tarkoitetun asuntolan.

Asuntolaa pyörittäessään Rafati kehitteli smoothie-reseptin, jonka ympärille hän lopulta rakensi miljoonabisneksen motivaatiopuhujien innoittamana.

Rafatin SunLife Organics -mehubaariketjulla on tällä hetkellä kuusi liikettä Los Angelesissa ja kaupungin lähialueilla. Yritys työllistää 200 ihmistä, joista osalla on Rafatin tavoin rankka menneisyys.

– Terveelliset elämäntavat pelastivat elämäni, huumeet joogaan vaihtanut Rafati totesi ABC News -uutiskanavan haastattelussa viime kuussa.

Rafati on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan, jonka avulla hän haluaa auttaa huumeongelmissa painivia ihmisiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.