Mehiläinen ei ostakaan Pihlajalinnaa – KKV esitti aiemmin terveysyhtiöiden yrityskaupan kieltoa

Terveysjätti Mehiläisen tekemä ostotarjous Pihlajalinnasta ei toteutunut aikataulussa. Mehiläisen mukaan sen ei ole mahdollista jatkaa tarjousaikaa, ja Pihlajalinna ei tiedotteensa mukaan ole sitoutunut uusiin neuvotteluihin.

Mehiläinen kertoi viime vuoden marraskuussa tekevänsä käteistarjouksen kaikista Pihlajalinnan osakkeista. Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) esitti kuitenkin syyskuussa markkinaoikeudelle, että Mehiläisen ja Pihlajalinnan välinen yrityskauppa tulee kieltää. KKV:n mukaan kauppa vähentäisi merkittävästi kilpailua terveyspalvelujen markkinoilla.

Mehiläinen uskoo edelleen yhdistymisen hyötyihin

Mehiläisessä uskotaan edelleen ehdotetun yhdistymisen hyötyihin, sanoo tiedotteessa Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

– Tämän vuoksi on valitettavaa, että viivästykset Kilpailu- ja kuluttajaviraston yrityskauppaa koskevassa tutkinnassa ovat johtaneet nykyiseen tilanteeseen, jossa Mehiläinen ei enää voi jatkaa tarjousaikaa, Järvenpää jatkaa.

Hänen mukaansa Mehiläinen tulee työskentelemään yhdessä Pihlajalinnan kanssa markkinaoikeusprosessin loppuun saattamiseksi.

 – Jos saamme myönteisen päätöksen, tulemme pyrkimään yhteistyöhön Pihlajalinnan kanssa selvittääksemme mahdollisuuksia yhtiöiden yhdistymiselle molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla.

Pihlajalinna sanoo pitävänsä toivottavana, että markkinaoikeus käsittelee yrityskauppalupaprosessin loppuun saakka ja antaa asiassa päätöksen lakisääteisen käsittelyajan puitteissa. Se jatkaa omaa liiketoimintaansa normaalisti itsenäisenä yhtiönä.

– Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätösesitys syyskuussa oli meille yllättävä, sillä kilpailuoikeudellista arviointia oli tehty huolellisesti ennen yhdistymissopimuksen allekirjoittamista. KKV:n valitettavan päätöksen jälkeen kyseessä olevan kaupan toteutumismahdollisuudet heikentyivät merkittävästi, Pihlajalinnan hallituksen puheenjohtajan Mikko Wirén sanoo tiedotteessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja