Mainos

Medivire osti Engel Hoivapalvelut

Medivire ostaa Engel-Yhtymältä asumis- ja kodinhoitopalveluita tarjoavan Engel Hoivapalvelut. Valtio myi loputkin Medivire-omistuksestaan.

Työterveyspalveluihin erikoistunut Medivire laajentaa toimintaansa ostamalla Engel-Yhtymältä asumis- ja kodinhoitopalveluita tarjoavan Engel Hoivapalvelut. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa.

Samalla Medivire kertoi, että valtio myi pääsiäisen alla reilun 34 prosentin vähemmistöosuutensa yhtiöstä pääomistajalle MB Rahastoille. Tämänkään kaupan hintaa ei kerrottu julkisuuteen.

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumille jäi vähemmistöpotti Medivirestä vuonna 2000 jälkeen tehtyjen yksityistämiskauppojen jälkeen. Nyt tehtyjen kauppojen jälkeen MB Rahastot omistavat Medivirestä 82 prosenttia, työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen kymmenen prosenttia ja toimiva johto loput kahdeksan prosenttia. Mediviren Engel-kauppa on henkilöstömäärillä mitattuna mittava, sillä konsernin henkilöstömäärä kasvaa lähes puolella. Mediviren palveluksessa on yli 700 työntekijää, kun Engel Hoivapalveluiden palveluksessa väkeä oli viime vuonna 335.

Liikevaihdolla mitattuna kauppa ei ole yhtä mullistava. Mediviren liikevaihto oli viime vuonna lähes 56 miljoonaa euroa, kun taas Engel Hoivapalveluiden liikevaihto jäi viime vuonna vajaaseen yhdeksään miljoonaan euroon.

Hoivapalvelut kasvaneet vauhdilla

Engel Hoivapalveluiden kasvu on ollut vauhdikasta, sillä viime vuonna yhtiön liikevaihto kasvoi lähes 45 prosenttia. Tänä vuonna liikevaihdon uskotaan nousevan yli 11 miljoonan euron. Vuonna 1999 liikevaihtoa oli vain noin puoli miljoonaa euroa.

Hoivapalveluiden tuotevalikoima on laaja ulottuen ikääntyneiden kansalaisten siivous- ja asiointipalveluista ja kotisairaanhoidosta asumispalveluihin, turvapuhelinpalveluihin ja hoitoalan sijaisvälitykseen. Asumispalveluita yhtiö tarjoaa muun muassa omissa Engel- ja Ykköskodeissaan, joita on tällä hetkellä yhteensä seitsemän. Rakenteilla on kolme lisää.

Kaupan jälkeen Hoivapalvelut muodostavat Medivire-konsernissa oman erillisen yhtiönsä, jonka toimitusjohtajaksi siirtyy Engel Hoivapalvelujen toimialajohtaja Kristiina Hautakangas. Hänen mukaansa kaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

- Engel Hoivapalveluiden henkilöstö siirtyy uuden perustettavan yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä, Hautakangas lupaa.

Koko Engel-Yhtymän näkökulmasta kauppa ei ole maailmoja mullistava, sillä yhtymän liikevaihdosta hoivapalveluiden osuus on ollut vain noin 4,5 prosenttia. Kaikkiaan Engel-Yhtymä työllistää reilut 7 000 henkeä. Engel-Yhtymän varatoimitusjohtajan Tuija Lehtosen mukaan yhtymän motiivina kaupassa on keskittyminen ydinosaamiseensa eli kiinteistöpalveluihin.

Markkinoissa vielä kehitettävää

MB Rahastojen partnerin Hannu Puhakan mukaan uusi Medivire-konserni on selkeä markkinajohtaja kasvavilla työterveys- ja hoivapalvelumarkkinoilla. Hoivapalvelumarkkinat ovat Puhakan mukaan vielä varsin kehittymättömät, ja hän toivookin, että Medivire kykenee kehittämään hoivapalveluiden kauppaa samalla tavoin kuin yhtiö on kehittänyt työterveyspalveluiden markkinoita.

Puhakan ja Hautakankaan mukaan yksi Medivire-konsernin suurimmista haasteista lähitulevaisuudessa on osaavan henkilöstön löytäminen suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle ja alan osaajista käytävän kilpailun kiristyessä.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 13.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.