Media: Uefalla optio siirtää EM-välierät ja -finaali Budapestiin

3:14
Videolla tuorein päivitys jalkapallon EM-kisojen tapahtumista.

Britannian matkustusrajoitukset saattavat siirtää jalkapallon miesten EM-kisojen välierät ja loppuottelun Lontoon Wembleyltä Budapestiin, kertoivat useat mediat perjantaina. Euroopan jalkapalloliitto pitää siirto-option pöydällä, kertoi lähde uutistoimisto AFP:lle.

Britannian rajoitukset huolestuttavat Uefaa, sillä sen sekä kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan toimihenkilöt, sponsorit ja televisiokanavien edustajat joutuisivat karanteeniin ennen turnauksen huipentavia pelejä. Times -lehti tosin raportoi, että Britannian pääministeri Boris Johnson olisi valmis harkitsemaan karanteenivapautusta näille noin 2500 henkilölle.

AFP:lle puhunut lähde kertoi, että ratkaisupelien siirto rajoituksista vapautuvaan Budapestiin on "yksi harkittavista" vaihtoehdoista.

– Varasuunnitelma on aina olemassa, mutta luotamme siihen, että viimeiset pelit pelataan Lontoossa, Uefa tyytyi tiedottamaan perjantaina.

Timesin mukaan pääministeri Johnson olisi valmis myönnytyksiin johtuen Britannian ja Irlannin kaavailemasta vuoden 2030 MM-lopputurnauksen isännyyshausta. Johnsonille tilanne olisi sopiva lobbauspaikka kansainvälisten jalkapallopäättäjien suuntaan.

Johnson kommentoi asiaa varovaisin sanakääntein perjantaina.

– Teemme kaikkemme pitääksemme maan turvassa koronalta. Se on tietenkin tärkeintä. Keskustelemme Uefan kanssa siitä, mitä he haluavat, ja katsomme mahdollisuuksia joihinkin järkeviin toimiin, mutta tärkeintä on terveys, Johnson sanoi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja