Yleisurheilukausi huipentuu herkulliseen kattaukseen – supermies Armand Duplantis saa kauden kovimman haasteen: "On pistettävä pöytään parempaa kuin oikeastaan kukaan muu lajin historiassa"

Yleisurheilukausi pistetään tänään pakettiin Dohassa, jossa kilpaillaan vuoden viimeinen Timanttiliigan osakilpailu. Qatariin on matkustanut peräti 27 eri olympia- ja MM-mitalistia.

Odotetun yleisurheiluillan kohokohtia ennakolta ovat miesten seiväshyppy ja 1 500 metrin juoksu sekä naisten sata metriä.

Seiväshypyssä nähdään oletusarvoisesti kauden kovatasoisin kamppailu, kun ruotsalainen supermies Armand Duplantis saa haastajikseen maailmanmestarin Sam Kendricksin, MM-hopeamiehen Piotr Lisekin ja Lontoon olympialaisten kultamitalistin, ranskalaiskonkari Renaud Lavillenien.

Duplantis hyppäsi Rooman Timanttiliigan osakilpailussa uransa parhaan tuloksen ulkoradoilla, kun hän taivutti 615 senttiin asetetun riman yli. Tulos ohitti Sergei Bubkan vanhan ME:n 614, joka oli tätä ennen kautta aikojen paras ulkona hypätty tulos.

Vasta 20-vuotias "Mondo" Duplantis teki seiväshypyn nykyisen maailmanennätyksen 618 hallikisoissa Glasgow’ssa viime helmikuussa.

– Jos haluaa kilpailla tässä lajissa nykyään, etenkin Mondoa vastaan, on pistettävä pöytään parempaa kuin oikeastaan kukaan muu tämän lajin historiassa. Se voi olla pelottava ajatus, että minun on oltava aiempia lajilegendoja parempi, jotta voin edes roikkua mukana, Sam Kendricks sanoo.

Kendricks juhli maailmanmestaruutta vuosi sitten juuri Qatarin pääkaupungissa.

– Mikä olisi parempi paikka kohdata kautta aikojen paras seiväshyppääjä? Kendricks hymyili.

Miesten 1 500 metrillä starttiviivalle asettuvat estejuoksun olympia- ja MM-voittaja Conseslus Kipruto, 5 000 metrin MM-hopeamitalisti Selemon Barega sekä estejuoksun MM-hopeamies Lamecha Girma ja pronssimitalisti Soufiane El Bakkali.

Naisten satasesta odotetaan Jamaikan kaksinkertaisen olympiavoittajan Elaine Thompson-Herahin ja Norsunluurannikon moninkertaisen MM-mitalistin Marie-Josée Ta Loun välistä kaksintaistelua.

Thompson-Herahin Roomassa pinkoma 10,85 on kauden kärkiaika.

Timanttiliigan kauden viimeinen osakilpailu Dohassa on nähtävissä suorana lähetyksenä kello 19 alkaen C More Sport 1 -kanavalla sekä C Moren verkkosivuilla osoitteessa cmore.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja