F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

McLaren-kuljettaja suolsi suunsa puhtaaksi kohukuskin palkintopallisijasta: "He eivät ansaitse tuota, monellakaan tapaa"

3:11
Monzan F1-kisa päättyi jännittävällä tavalla.

McLarenin Lando Norris syyttää "tyhmää sääntöä" siitä, ettei hän yltänyt palkintokorokkeelle Italian F1-kisassa.

Monzassa sunnuntaina ajettu kilpailu keskeytettiin Ferrarin Charles Leclercin rajun ulosajon jälkeen. Racing Pointilla miljardööri-isänsä Lawrence Strollin suojissa kohutusti ajava Lance Stroll sai samalla ilmaisen renkaidenvaihdon, joka on sallittua kisan ollessa keskeytyksissä.

Lando Norris oli monien muiden tapaan pysähtynyt jo aiemmin. Onni oli Strollin puolella: hän sai punaisten lippujen aikana varikolla tuoreet renkaat alleen menettämättä aikaa.

– En olisi voinut tehdä mitään enempää. Ainoa syy, miksi en ollut palkintokorokkeella, oli se, että Stroll hyötyi ilmaisesta varikkopysähdyksestä. Se on tyhmä sääntö. He saivat sen ilmaiseksi, eivätkä he ansaitse tuota, monellakaan tapaa, Norris pauhasi Sky Sportsille.

Värikkään kilpailun voittoon ajoi sensaatiomaisesti AlphaTaurin Pierre Gasly. Gaslya lopussa lujasti hiillostanut McLarenin Carlos Sainz oli komeasti toinen.

"Olen yhä ylpeä"

Vaikka Strollin kolmossija sapetti Norrisia, 20-vuotias brittikuski ei kuitenkaan synkistellyt jäätyään juuri palkintokorokkeen ulkopuolelle.

– Olen yhä ylpeä. Ainoa keino, jolla olisin voinut sijoittua toiseksi, olisi ollut, jos olisin ollut (Sainzin) edellä lauantain aika-ajoissa.

Sainz oli aika-ajoissa kolmas, Norris kuudes.

– En olisi pystynyt pääsemään Carlosin edelle tänään (sunnuntaina). Hän teki kaiken, mitä hänen täytyi. Voit aina tehdä parempaa työtä, mutta se ei tarkoita, että voit sijoittua kaikkien edelle, vaikka tekisit työsi täydellisesti, Norris sanaili ja kiteytti tallin onnistuneen parhain päin.

"Täytyisi pysähtyä"

Kun Norrisilta kysyttiin asiasta tarkemmin, hän sanoi, että poistaisi säännöistä mahdollisuuden vaihtaa renkaat kisan keskeydyttyä punaisilla lipuilla. Hänen mukaansa tuollaisen ilmaisen renkaidenvaihdon saaminen ei ole oikein.

– Joku, joka ei ollut pysähtynyt, hytötyi 24 sekuntia tekemättä mitään.

– Hänen täytyisi pysähtyä.

4:56
Kuuntele videolta Italian GP:n kärkikolmikon kommentit, mukaan lukien kolmanneksi sijoittunut Lance Stroll.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja