Max Verstappenin dominanssi nousee tallipomon listalla korkealle – vertailukohtaa saa hakea todella kaukaa

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on nähnyt tehtävässään paljon, mutta Belgian GP:n kaltaista voittomarssia hän ei aivan heti muista todistaneensa. Max Verstappen ylitti kaikki odotukset.

Verstappenin tiedettiin tekevän kovaa nousua, vaikka joutui moottorirangaistuksensa takia vaihtamaan paalupaikan 14. lähtöruutuun Belgian Spassa.

Hollantilainen oli jo seitsemän kierroksen jälkeen kisassa neljäntenä, vaikka lähes koko alku oli ajettu turva-auton takana. Kolmossijalle hän nousi heti seuraavalla kierroksella ja kärkeen vastustamattomalla ohituksella Carlos Sainzista kierroksella 18.

Sen jälkeen muut saivat katsoa, kuinka Verstappen teki eroa parhaimmillaan reilusti yli kaksi sekuntia kierrosta kohti. Tallipäällikkö Christian Horner pitää voittotapaa aivan poikkeuksellisena.

–  Tuo oli yksi suurimmista tiimisuorituksistamme. En ikinä odottanut Maxin voittavan kisaa ja varsinkaan pääsevän kärkeen niin nopeasti, Horner haukkoi henkeä Sky Sportsin haastattelussa.

Sergio Perez täydensi Red Bullin dominanssia kakkossijallaan. Ferrari ei pystynyt missään vaiheessa vastaamaan vauhtiin.

– Max ajoi esimerkillisesti tänä viikonloppuna, ja ”Checo” teki täsmälleen kaiken, mitä häneltä pyydettiin, Horner kommentoi.

– Se oli ällistyttävä suoritus. Aivan sillä tasolla kuin parhaat kisamme vuonna 2010.

Red Bull hallitsi F1-sarjaa ottamalla Sebastian Vettelin ja Mark Webberin kanssa neljä mestaruutta putkeen vuosina 2010–13.

Lue myös:

    Uusimmat