Max Verstappen on F1-maailmanmestari

Red Bullin Max Verstappen juhlii F1-sarjan maailmanmestaruutta. Verstappen ajoi lauantai-iltana Qatarin osakilpailun sprinttikisassa kakkoseksi.

Hollantilainen varmisti kolmannen peräkkäisen mestaruutensa lauantai-iltana Qatarin osakilpailun sprinttikisassa. Mestaruus ratkesi 19 kierroksen kisan 11. kierroksella, kun Red Bull -tallikaveri Sergio Perez kolaroi Esteban Oconin kanssa ja keskeytti. Perez oli ainoa kuljettaja, jolla oli vielä matemaattisesti mahdollisuus saavuttaa Verstappen. Perezin jääminen ilman pisteitä tarkoitti sitä, ettei Perez enää pystyisi saavuttamaan Verstappenia kauden jäljellä olevissa kilpailuissa.

Verstappen ajoi sprinttikisan kakkoseksi ja kasvatti MM-pistepottiaan seitsemällä pisteellä. Ero Pereziin kasvoi saavuttamattomaan 184 pisteeseen.

Kolmannesta lähtöruudusta sprinttiin lähtenyt Verstappen sai heikon lähdön ja putosi viidenneksi. 19 kierroksen mittaisen kisan alkua värittivät turva-auton vierailut radalla, kun Liam Lawson ja Logan Sargeant ajoivat ulos. Verstappen ehti nousta kisan kolmanneksi, kun turva-auto teki kolmannen vierailunsa Perezin ja Oconin tilanteen jälkeen.

Verstappen ohitti 16. kierroksella George Russellin ja siirtyi kakkospaikalle, mutta McLarenin Oscar Piastrin kyyti oli mestarille liikaa. Australialainen ajoi sprinttikisan voittoon parin sekunnin erolla. Valtteri Bottas oli 11:s ja jäi ilman MM-pisteitä.

Verstappen on ollut kauden aikana täysin ylivoimainen. Hollantilainen on voittanut kauden ajetuista 16 osakilpailusta 13 ja neljästä sprinttikisasta kaksi.

Red Bull varmisti valmistajien maailmanmestaruuden jo edellisessä Japanin osakilpailussa. MM-sarjassa on Qatarin viikonlopun jälkeen ajamatta vielä viisi osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat