Mauton temppu Kylian Mbappélta

Kylian Mbappé joutui nuhtelun kohteeksi, kun Ranska päihitti Belgian 1–0-lukemin maanantai-iltana edetäkseen EM-kisojen puolivälieriin.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun vaihtomies Kolo Muanin laukaus kimposi belgialaispuolustaja Jan Vertonghenista maaliverkon perukoille. Kyseessä oli jo turnauksen yhdeksäs oma maali.

Kun pallo pomppi sisään, ei Mbappé lähtenyt kuitenkaan suorinta tietä joukkuetovereidensa luokse juhlimaan osumaa. Sen sijaan maskia kantanut ranskalaiskapteeni suuntasi tuulettamaan maalia Vertonghenin naaman eteen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ruotsalainen erotuomari Glenn Nyberg huomasi tapauksen ja oli heti paikalla antamassa Mbappélle tiukkaa puhuttelua.

Jos Mbappé olisi saanut huutelustaan varoituksen, olisi se ollut hänen toinen keltainen korttinsa EM-turnauksessa. Tämä olisi johtanut pelikieltoon puolivälierissä.

Taustalla aiempi välienselvittely

Mbappé ja Vertonghen ottivat yhteen jo aiemmin toisella puoliajalla.

Mbappé meni nurin hyökkäysalueella ja haki rangaistuspotkua, minkä jälkeen Vertonghen kuritti häntä liian heppoisesta kaatumisesta.

Kaksikko jäi kinastelemaan aiheesta pidemmäksi aikaa, kunnes Nyberg otti kaksikon puhutteluun ja rauhoitti tilanteen.

Varttia myöhemmin Vertonghenin oma maali sai aikaan Mbappéssa reaktion, josta seurasi kritiikkiä myös sosiaalisessa mediassa.

– Täysin luokatonta toimintaa Mbappélta. Huijari, kommentoi eräs.

– Mbappé ei tarjoa mitään koko pelissä, sitten sukeltaa, Vertonghen sanoo hänelle siitä. Niinpä Mbappe juhlii Vertonghenin naaman edessä, kun hänen joukkuetoverinsa tekee maalin kimmokkeen kautta. Mikä makkara, ärähti toinen.

Ottelun päätyttyä Mbappé ja Vertonghen näyttivät kuitenkin sopineen kiistansa.

Ranska kohtaa EM-kisojen puolivälierässä Portugalin ja Slovenian välisen neljännesvälieräottelun voittajan.

Lue myös:

    Uusimmat