Maustetut maidot parantavat lasten kalsiumin saantia

Maustettujen maitojen juominen parantaa lasten kalsiumin saantia lisäämättä rasvan ja sokerin osuutta lasten ravitsemuksessa, paljastaa amerikkalainen tutkimus. Koska monen lapsen kalsiumin saanti on riittämätöntä, maustetut maidot ovat maukas ja ravitseva lisä kasvavien lasten kalsiumin tarpeen tyydyttämiseksi.

Tutkimuksessa kartoitettiin lähes 4 000 lapsen juomien käyttöä. Maustettuja maitoja juovat lapset käyttävät vähemmän virvoitusjuomia ja mehujuomia kuin lapset, jotka eivät juo maustettuja maitoja. Vastoin yleistä luuloa maustetut maidot lisäävät lasten ravintoaineiden saantia nostamatta sokerin ja rasvan saantia kokonaisravitsemuksessa.

Lasten virvoitus- ja mehujuomien kasvava kulutus vie tilaa ravitsevammilta juomilta kuten maidolta. Tämä heikentää lasten ruokavalion ravintosisältöä. Tutkijat toteavat, että äidit voivat katkaista virvoitus- ja mehujuomien kulutuksen kasvua ja parantaa lastensa ravitsemusta rohkaisemalla lapsiaan juomaan maustettuja maitoja.

Marjamaito maistuu kesällä

Suomessa maustettuja maitoja ei juuri ole kaupan, mutta kotona maidon maustaminen onnistuu kaikilta, muistuttaa Maito ja Terveys ry. Maitokaakao on lasten mieleen ja maistuu jääkaappikylmänä kesälläkin. Marjojen kypsyttyä mansikka- ja mustikkamaito on joka lapsen herkkua. Amerikkalaiseen tapaan maidosta saa pirtelömäisen smoothie-juoman, kun maitoon tai jogurttiin sekoittaa tehosekoittimella marjoja ja jäitä.

(Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja