Helsingin ytimeen nousee suuri teräsmonumentti kunnioittamaan Mauno Koivistoa – tältä näyttää teos, jonka läpi voi kävellä

2:07
Katso video: Tällainen muistomerkki Mauno Koivistolle nousee Helsinkiin.

Keravan taidemuseossa on avattu kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen näyttely, jossa on esillä eduskuntatalon viereen nousevan presidentti Mauno Koiviston muistomerkin pienoismalli. 

Teos nousee vuoden päästä Pikku-Parlamentin puistoon suurikokoisena valaistuna teräsmonumenttina, jonka läpi ihmiset voivat kävellä. Koiviston muistomerkki kuvaa presidentin roolia idän ja lännen välillä. Teoksen nimi on välittäjä.

– Tällä Välittäjän nimellä haluan ilmaista sitä, miten Suomen rooli pitkään historiassa ja Mauno Koiviston rooli presidenttinä oli toimia välittäjänä idän ja lännen välissä, kertoo Kaulanen MTV Uutisille.

Teknisesti vaativa, kuusi metriä korkea teos valmistuu Pohjanmaalla laserleikatusta teräksestä.

– Teos peilaa jokaisen kulkijan, se on peilikiillotettua terästä. Me voimme katsoa itseämme teoksesta, kuinka me voimme toimia rauhan tuojana tähän maailmaan, Kaulanen kuvailee.

Muistomerkkitoimikunnan jäsen Antti Ahlava hehkuttaa teosta:

– Tämähän on aivan mielettömän hieno kokemus liikkeessä, ihmiset tulevat kävelemään tästä läpi ja ympäri. Tässä on lapsille vielä piilopaikkoja teoksen sisällä. Tämä on jatkuvasti erilaisia esteettisiä kokemuksia muodostava juttu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja