Matti Raninin kassi:

- kateenkorvaa - silakoita - 2 omenaa - puolukoita - hapanleipää - Calvadosta

Aki Wahlmanin ja Matti Raninin menu:

Paistetut silakat

300 g silakkaa 1 dl ruisjauhoja voita suolaa

Perkaa silakat. Kuivaa, jauhota ja paista voissa rapeaksi. Tarjoa yrttisalaattia lisukkeeksi.

Silakat uunissa välimeren tapaan

300 g silakkaa 50 g ruisleipää 2 valkosipulin kynttä 20 g ruohosipulia 1/2 dl oliiviöljyä

Leipävanukas

2 dl leipäraastetta 1 dl puolukkaa 1/2 dl fariinisokeria vaniljatanko 2 dl maitoa 2 kananmunaa

Sekoita munamaito. Laita kaikki aineet vuokaan ja lisää päälle munamaito. Paista uunissa 200 c:ssa 10 min.

Liekitetyt omenalohkot ja sitruunavaahtoa

2 omenaa 1 dl smetanaa 1 dl jugurttia 4 sitruunaviipaletta 1/2 dl fariinisokeria 30 g voita

Leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää kattilaan voi, puolet sokerista ja omenalohkot. hauduta 10 min. Sekoita keskenään smetana, jugurtti, sitruunasuikaleet sekä fariinisokeri ja laita lisukkeeksi omenalohkoille.

Lue myös:

    Uusimmat