Matti Raninin kassi:

- kateenkorvaa - silakoita - 2 omenaa - puolukoita - hapanleipää - Calvadosta

Aki Wahlmanin ja Matti Raninin menu:

Paistetut silakat

300 g silakkaa 1 dl ruisjauhoja voita suolaa

Perkaa silakat. Kuivaa, jauhota ja paista voissa rapeaksi. Tarjoa yrttisalaattia lisukkeeksi.

Silakat uunissa välimeren tapaan

300 g silakkaa 50 g ruisleipää 2 valkosipulin kynttä 20 g ruohosipulia 1/2 dl oliiviöljyä

Leipävanukas

2 dl leipäraastetta 1 dl puolukkaa 1/2 dl fariinisokeria vaniljatanko 2 dl maitoa 2 kananmunaa

Sekoita munamaito. Laita kaikki aineet vuokaan ja lisää päälle munamaito. Paista uunissa 200 c:ssa 10 min.

Liekitetyt omenalohkot ja sitruunavaahtoa

2 omenaa 1 dl smetanaa 1 dl jugurttia 4 sitruunaviipaletta 1/2 dl fariinisokeria 30 g voita

Leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää kattilaan voi, puolet sokerista ja omenalohkot. hauduta 10 min. Sekoita keskenään smetana, jugurtti, sitruunasuikaleet sekä fariinisokeri ja laita lisukkeeksi omenalohkoille.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja