Mainos

Matkustajakoneen molemmat moottorit sammuivat kesken lennon - putosi 4000 metriä

Singapore Airlinesin matkustajakoneen molemmat moottorit sammuivat kesken lennon viime viikonloppuna. Tämän seurauksena kone laskeutui ilmassa 13 0000 jalkaa eli 4000 metriä ennen kun moottorit saatiin jälleen käyntiin. 

Business Insider -lehden mukaan lentokone oli matkalla Singaporesta Shanghaihin, kun sen molemmat Rolls-Roycen valmistamat moottorit sammuivat äkisti Hong Kongin eteläpuolella. Kone lensi tuolloin 39 000 jalan korkeudessa.

Airbus A330-343 tyyppisen koneen miehistö sai kuitenkin moottorit jälleen käynnistettyä, ja kone laskeutui puolitoista tuntia myöhemmin ongelmitta Shanghain lentokentälle. 

Koneessa oli 182 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä. 

A330-tyypin lentokone pystyy lentämään yhdellä moottorilla jopa neljä tuntia. Molempien moottoreiden sammuessa tilanne on kuitenkin vakavampi. 


– Moottorit on suunniteltu siten, että ne sammuttavat itsensä vakavien ongelmien ilmaantuessa. Hyvä uutinen on se, että ne on myös suunniteltu käynnistymään uudelleen, kertoo Business Insiderin haastattelema kokenut Airbus-lentäjä.

Hän uskoo, että moottorien sammuminen saattoi johtua huonoista sääolosuhteista. 

Toisen asiantuntijan mukaan moottoriin on saattanut joutua jäätä tai jäähileitä. Hänen mukaansa molempien moottoreiden sammuminen on erittäin harvinaista. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.