Matkitaanko Suomea? Petteri Sihvonen tyrmää liittopomon möläytyksen – ”Pahinta urheilussa!”

Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajan Rauli Uraman mukaan muualla on alettu matkimaan Suomi-kiekkoa ja siihen liittyviä peruselementtejä. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan Urama liioittelee ja ampuu ohi näkemyksellään.

Urama jakoi havaintonsa nuorten MM-kisojen yhteydessä. Kevääseen asti Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana jatkava Urama oli havainnut tuttuja piirteitä usean maan kohdalla.

– Kyllä sieltä erottui aika tuttu peli, Urama sanoi.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Sihvonen uskoo, että Urama viittasi lausunnollaan ”koko maailman jääkiekkoon”.

– Urama on ehkä osin oikeassa, mutta hän liioittelee vallantunteensa keskellä, Sihvonen sanoo.

– Koko maailman jääkiekkoilu lähti, NHL etunokassa, hulluttelun tielle vuoden 2016 World Cupin jälkeen – Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueen luoman ilmiön myötä. Suomi ei lähtenyt.

– Suomi säilytti hyökkäämisessään hitaan ja nopean rytmin sekä puolustamisessaan träpin ja prässin. En sanoisi, että maailmalla on yhtäkkiä katsottu, että Suomi tekee jotain ihmeellistä. Peli on pakottanut järkevöitymään. Esimerkiksi NHL:ssä puhutaan yhä enemmän ja enemmän kiekonhallintapelistä.

– Kyllä Urama nyt pikkuisen keulii, arvioni mukaan, Sihvonen näkee.

Sihvosen mukaan Suomen osalta pahin esimerkki tulee juuri meneillään olevista nuorten MM-kisoista.

– Fakta on se, että tässäkin turnauksessa muut pelaavat enemmän ja enemmän samalla tavalla kuin Suomi. Mutta mikä kamalinta, niin he pelaavat enemmän kuin Suomi itse. Koska Suomi harjoittaa vain typerästi pelkkää prässiä. Ei jääkiekkoa voi pelata niin kuin nuoret nyt pelaavat. Tuo peli ei noudata suomalaisen jääkiekkoilun oppeja. Suomalaiseen jääkiekkoon kuuluu se, että pelataan prässiä ja träppiä. Nyt nämä tomppelit pelaavat vain prässiä.

Sihvosen papereissa Uraman matkimislausunto ei ollut edes kaikista huolestuttavin piirre. Sihvonen kauhistelee liittopomon käytöstä.

– Hän vain naureskelee, että muut matkivat meitä. Sehän on pahinta urheilussa! Tämä on niin tyypillistä, että kun jotain saavutetaan, niin sitten jäädään vain itsetyytyväisenä paikoilleen. Nyt pitäisi mennä eteenpäin!

– Niin siinä sitten käy, että muut tulevat rinnalle ja painelevat ohi.

– Ei tuossa auta yhtään riemuita, että muut mukamas matkivat. Ei se ole niin – ei Suomea matkita. Suomi oli vain viisaampi kuin muut, eikä lähtenyt mukaan vouhottamiseen. Kyllä tuossa pääsi nyt pieni luikuripuhe suusta. Hän melkeinpä valehteli, Sihvonen näkee.

Lue myös:

    Uusimmat