Mainos

Matkavakuutuksen väärentäneitä oppaita ei tuomittu

Kolme matkatoimistovirkailijaa pelastivat halvaantumisvaarassa olleen miehen väärentämällä tälle matkavakuutuksen.

Jyväskylän käräjäoikeus on jättänyt tuomitsematta kolme matkatoimistovirkailijaa, jotka toimillaan pelastivat halvaantumisvaarassa olleen miehen Rhodokselta Suomeen. Kaikkia kolmea naista syytettiin petoksesta, kahta heistä lisäksi väärennyksestä.

Poikkeuksellisen oikeusprosessin käynnisti keskisuomalaismiehelle lokakuussa 2000 Rhodoksella tapahtunut moottoripyöräonnettomuus. Paikan päällä ollut matkatoimiston kohdepäällikkö sai kuulla, että mies halvaantuisi 90 prosentin todennäköisyydellä, ellei hän pääsisi nopeasti Suomeen leikattavaksi.

Miehellä ei ollut matkavakuutusta, ja kohdepäällikkö pyysi Suomessa olevia virkailijoita väärentämään sellaisen. Huijatuksi tullut vakuutusyhtiö järjesti miehelle noin 36 000 euroa maksaneen ambulanssilennon Suomeen.

Petokseen syyllistyneet naiset eivät salanneet tekoaan. Oikeudessa petosta perusteltiin pakkotilanteella. Sakkorangaistusta naisille vaatineen syyttäjän mukaan pakkotila ei ollut perusteltu, sillä virkailijoilla olisi ollut aikaa tehdä muitakin johtopäätöksiä.

Käräjäoikeus oli kuitenkin toista mieltä ja piti tekoa anteeksiannettavana. Oikeus piti tilannetta yllättävänä ja olosuhteita hankalina. Merkityksellistä oli myös se, etteivät vastaajat tavoitelleet omaa etuaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.