Mainos

Matematiikan avulla selvisi, miksei mies löydä naista

Lontoossa opiskeleva mies päätti ottaa matematiikan avukseen selvittäessään syytä siihen, miksei hän löydä tyttöystävää.

Filosofian kandidaatti Peter Backus käyttää "tyttöystäväyhtälöissään" apuna matemaattisia kaavoja, jotka ennustavat elämän löytymistä universumista. Mies kirjoitti aiheesta tutkielman, jonka nimi on vapaasti suomennettuna Miksi minulla ei ole tyttöystävää: Draken kaavan soveltaminen rakkauteen Britanniassa.

Tulokset eivät olleet innostavia, kertoo Myfoxla.com.

– Mahdollisuus löytää rakkautta Yhdistyneessä kuningaskunnassa on vain noin sata kertaa parempi kuin todennäköisyys löytää älyllistä elämää galaksistamme, tutkielmassa todetaan.

Mies uhmasi todennäköisyttä

Backus, 30, havaitsi tutkimuksessaan, että 30 miljoonan brittinaisen joukosta löytyisi vain 26 täydellisen sopivaa tyttöystävää juuri hänelle.

Hänen yhtälössään tarkasteltiin ensin naisten kokonaismäärää valtiossa; seuraavaksi sovellettiin olennaisia muuttujia, kuten naisten määrää Lontoossa, ikäryhmältään sopivia naisia, yliopistotutkinnon suorittaneita naisia ja viimein fyysisiä piirteitä, jotka olisivat Backusin mukaan viehättäviä.

Tyypillisenä iltana ulkona Backusilla on siis noin 0.0000034 prosentin todennäköisyys kohdata unelmiensa nainen, joka sopisi hänen kriteereihinsä ja osoittaisi myös kiinnostusta häntä kohtaan. Tyttöystävän löytäminen on siis vain sata kertaa todennäköisempää kuin vieraan elämänlajin edustajan nappaaminen.

Tutkielmasta huolimatta Backus uhmasi todennäköisyyttä: viimeisten tietojen mukaan hänellä on kriteerit täyttävä tyttöystävä.

MTV3/Helmi

Lähde: Myfoxla.com

Kuvat: Shutterstock, kuvien henkilöt eivät liity juttuun

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.