Masentuneiden venäläissotilaiden kirjeitä löytyi vapautetusta Izjumista – näitä asioita viesteissä vaaditaan

Washington Post on saanut käsiinsä Ukrainan Izjumista löytyneitä kirjeitä, joiden uskotaan olevan venäläissotilaiden kirjoittamia. Kirjeistä voi lehden mukaan päätellä jotakin hyökkääjien mielenmaisemasta.

Ukrainalaissotilaiden vapauttamasta Izjumin kaupungista on löytynyt kymmenen kirjettä, joiden uskotaan jääneen jälkeen sinne asemoituneilta, ja sittemmin paenneilta venäläissotilailta.

Asuinrakennuksesta löydetyistä kirjeistä välittyy lehden mukaan kuva rintamalla uupuneista ja olosuhteisiin tyytymättömistä sotilaista.

Viesteissä vaaditaan muun muassa vapautusta palveluksesta sekä ilmaistaan tyytymättömyyttä lomapäivien puuttumiseen ja lääkintäavun puutteellisuuteen.

Kaikissa viesteissä lukeva sama päivämäärä (30. elokuuta) sekä niiden yhtenäinen kirjoitustyyli antavat olettaa, että sotilaat ovat laatineet ne yhdessä tuumin.

Käsinkirjoitettujen kirjeiden aitoutta ei ole voitu kiistattomasti vahvistaa.

Washington Postin mukaan Izjumiin palanneet ukrainalaissotilaat olivat toimittaneet löytämänsä kirjeet lehden arvioitavaksi. Paperit oli löydetty venäläisten jälkeensä jättämien tavaroiden joukosta.

Venäjän joukot vetäytyivät valtaamastaan Izjumin kaupungista kiireellä Ukrainan tehtyä vastahyökkäyksen Harkovan alueelle viime viikolla.

Kritiikki Putinia kohtaan Venäjällä voimistuu – kuka voi syöstä hänet vallasta? 2:05
Sodan kritisointi on kasvanut poikkeuksellisen kovaksi Venäjän sisällä, voiko se kaataa Putinin vallasta? "Kyllä se vaikuttaa"

Lue myös:

    Uusimmat