Martti Syrjä näyttelee Ganes-leffassa

Eppu Normaalin solisti Martti Syrjä, 48, on mukana pienessä roolissa tämän kuun lopulla ensi-iltansa saavassa Ganes-elokuvassa. Leffa kietoo tarinaksi Hurriganes-yhtyeen ja sen keulahahmon Remun tähtihetket 1970-luvulta.

Eppu-vokalisti näyttelee vankilanjohtajaa, joka kohtaa linnakundi Remun (Eero Milonoff) kiven sisällä.

- Roolin tekeminen oli hauskaa ja harvinaisen leppoisaa, tuumii Martti Syrjä. Mies luonnehtii näyttelijäntyötään määrein "ammattitaitoinen harrastelija".

Syrjän mukaan Hurriganes oli 1970-luvulla Juicen ja Hectorin ohella tärkeä tekijä suomalaisen rockin identiteetille.

- Remu taas on omalaatuinen, originelli persoona. Hän on positiivinen esimerkki tinkimättömästä asenteesta ja ammattiylpeydestä.

Hurriganes Martin teinisuosikki

Hurriganesin ensialbumi Rock and Roll All Night Long (1973) teki aikanaan suuren vaikutuksen Martti Syrjään ja hänen kavereihinsa. Debyyttilevyn lisäksi ihastelun kohteena oli ja on Roadrunner-klassikko vuodelta 1974.

- Tunsimme lievää ylpeyttä siitä, että Suomessa oli niin oikeankuuloisesti rokkaava bändi kuin Hurriganes.

Eppu Normaali aloitti uransa hieman myöhemmin 1970-luvun lopun punk-aallossa. Aloitteleva orkesteri ei kuitenkaan harjoitellut lämpimikseen Hurriganesin ränttätänttäbiisejä, toisin kuin monet muut.

-Ei treenattu, yllättävää kyllä, mutta se ei johtunut siitä, ettemmekö olisi nuoruudessa ihailleet bändiä asianmukaisesti. Myöhemmin ruvettiin hieman vähättelemäänkin, mutta digattiin salaa - ja lujaa.

Syrjän mukaan Eppujen ja Ganesin pohjalta löytyy yksi yhteinen tekijä - "rakkaus rokkenrolliin".

- Molemmat bändit ovat aikanaan tavoittaneet Suomessa kaiken mahdollisen. Enkä usko, että se olisi ollut mahdollista ilman tinkimätöntä itseluottamusta ja sitä, että itse tietää mitä haluaa.

Katso Ganes-elokuvan näyttelijöiden haastattelut tiistaina Viihdeuutisten sivuilta.

(MTV3-STT-Jukka Annala)

Lue myös:

    Uusimmat