Martat halajavat ennätystenkirjaan rekkailemalla

Martat himoavat Guinnessin ennätystenkirjaan tarkoituksenaan kerätä tilkut maailman suurimpaan tilkkutäkkiin. Tarvittavien tilkkujen tekoon martat opatastavat kaikkia halukkaita helmikuussa starttaavan Tilkkurekan kyydissä.

Martat ovat päättäneet liputtaa huolella hitaamman elämän puolesta: Marttaliitto ry:n seuraavat kolme vuotta kestävä teemakampanja on Hidastamalla hyvinvointiin 2011-2013.

Hitaamman elämän makuun startataan kuitenkin astetta yllättävämmissä merkeissä, sillä hitaamman elämän ideologiaa viedään aluksi eteenpäin Tilkkurekan kyydissä.

Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan yhteinen Tilkkurekka on osa syksyyn asti kestävää kampanjaa, jossa tavoitteena on kerätä tilkut maailman suurimpaan tilkkupeittoon sekä päästä saavutuksella Guinnessin ennätysten kirjaan.

Martat haluavatkin antaa ihmisille mahdollisuuden hidastamiseen – vaikka sitten käsitöiden parissa.

– Käsillä tekeminen ja tekemiseen keskittyminen rauhoittavat mieltä ja lisäävät hyvää oloa, Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä toteaa.

Rekassa on mahdollista opetella marttojen opastuksella Isoäidinneliö-tilkkujen virkkaamista, ja iso tilkkupeitto kootaan lopulta pienemmistä tilkkupeitoista.

– Maailmanennätystempauksen jälkeen tilkkupeitto jaetaan takaisin pieniin peittoihin ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen muun muassa Ensi- ja turvakotien liiton ja Yhteisvastuukeräyksen kautta, Heikkilä kertoo.

Tilkkurekka lähtee liikkeelle helmikuussa Jyväskylästä ja se vierailee matkallaa 12 eri paikkakunnalla.

Tilkkuja ja niistä tehtäviä pieniä tilkkupeittoja voivat lahjoittaa esimerkiksi erilaiset käsityökerhot ja muut yhteisöt. Lisätietoja tilkkupeittojen toimittamisesta löytyy kampanjan aikana Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan verkkosivuilta.

(MTV3)
Lähde: Marttaliitto ry
Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja