Marraskuu alkaa poikkeuksellisesti: "Lämpöasteilla ollaan kautta maan" – viikonloppuna ero etelän ja pohjoisen välillä jopa 30 astetta!

Etelässä jatkuu poikkeuksellisen lämminsää, kun taas Lapissa pakkasmittari tippuu 20 asteeseen. Marraskuun alku tietää kuitenkin lämpöasteita myös pohjoiseen ja sateita koko maahan, kertoo meteorologi Markus Mäntykannas MTV Uutisille.

Lämpötilat etelän ja pohjoisen välillä korostuvat tulevana viikonloppuna. Etelä-Suomessa lämpötila pysyy kymmenessä asteesa, kun taas Lapissa pakkanen kiristyy.

– Lappiin pääsee purkautumaan Jäämereltä selkeästi kylmempää ilmaa. Sää selkenee ja tuulet heikkenevät Lapissa, joten pakkanen pääsee jo perjantaiyön aikana kiristymään kymmeneen asteeseen, toteaa meteorologi Markus Mäntykannas.

Etelä-Suomessa jatkuu ajoittainen sade ja auringospaiste. Sää kuitenkin kirkastuu perjantaina ja lauantaina koko maassa.

Sunnuntai muuttaa kaiken

Lauantain vastaisena yönä lämpötilaerot ovat korkeimmillaan. Pakkanen kiristyy entisestään Lapissa, joten eroa voi olla jopa 30 astetta Etelä-Suomeen verrattuna.

– Lapin talvinen ajanjakso jää kuitenkin hirveän lyhyeksi, Mäntykannas varoittaa.

Marraskuun alku tuo mukanaan lämpimän ilmavirran, joka suuntaa aivan Lappiin saakka.

– Lämpöasteilla ollaan kautta maan. Viimeistään maanantaina vesisateet yltävät Lappiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja