Markus Lohi MTV Uutisille: Sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontuu ensi viikolla käsittelemään rokotuskorvausten nostoa

3:14
Työterveys aloitti 3. koronarokotteen jakamisen – tämän vuoksi se voi olla epidemiatilanteelle ratkaisevaa (27.12.)

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontuu istuntotauolta käsittelemään työterveyshuollon rokotuskorvausten nostoa.

Valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) kertoo MTV Uutisille kutsuneensa valiokunnan koolle ensi maanantaiksi ja tiistaiksi.

Hallitus antoi joulun alla eduskuntaan lakiesityksen, joka nostaisi työntekijän koronarokottamisesta työnantajalle maksettavan kela-korvauksen 10 eurosta 16 euroon.

Hallitus pyrkii lakimuutoksella vauhdittamaan koronarokotteiden jakoa työterveyshuollon kautta.

Eduskunta on istuntotauolla helmikuuhun asti, joten myös lain voimaantulo lykkääntyisi merkittävästi, jos asiassa ei toimittaisi istuntotauon aikana.

– Sosiaali- ja terveysvaliokunnasta tämä ei ainakaan jää kiinni, Lohi sanoo MTV Uutisille.

Eduskunta kokoontui eilen poikkeuksellisesti kesken istuntotauon käsittelemään hoitajien rokotepakkoa.

Useat kokoomuksen kansanedustajat ihmettelivät täysistuntokeskustelussa, joudutaanko työterveyshuollon rokotekorvausten nostoa todella odottamaan helmikuulle asti.

– En ole erikseen halunnut itse pyytää, että eduskunnan tarvitsisi keskeyttää istuntotaukoaan yksin tämän asian takia, mutta mikäli eduskunta katsoo, että näin halutaan tehdä, niin pitäisin sitä erittäin tervetulleena, mutta se on eduskunnan käsissä oleva asia, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) vastasi kysyjille.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja