Marko Palovaaran kassi:

- raparperia - luomutomaatteja - romaine -salaattia- verigreippi - tuoresilakoita fileenä - vasikan kateenkorvaa - tuore rakuuna

Jyrki Sukulan ja Marko Palovaaran menu:

Silakkatartar, romainesalaattia

4 silakkafilettä 1/4 sipulia 1/2 verigreipin mehu valkopippuria suolaa tilliä

Hienonna silakkafileet, tilli sekä sipuli ja mausta verigreipin mehulla, valkopippurilla ja suolalla. Anna maustua n. 1/2 tuntia ja muotoile lusikalla qunelli romainen sisälehdelle.

Lämmin kateenkorvasalaatti ja rakuunakastike

100 g kateenkorvaa 1/2 dl korppujauhoja 1 rkl voita 1/2 dl ruoanvalmistusjugurttia 2 tl Dijon-sinappia 4 oksaa tuoretta rakuunaa suolaa valkopippuria romaine-salaattia

Keitä kateenkorva tilkalla valkoviinietikkaa maustetussa vedessä. Leivitä korppujauhoilla ja paista voissa pannulla rapeaksi. Valmista kastike sekoittamalla ruoanvalmistusjugurttia ja Dijon-sinappia. Lisää hienonnettua rakuunaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Revi romaine lautaselle ja asettele kateenkorva päälle, lisää kastiketta.

Rakuunalla ja sipulilla täytetty silakkapihvi, murskattua perunaa

1/2 sipuli 4-6 tuoretta oksaa rakuunaa 500 g silakkafileitä 500 g perunoita 1 dl kermaa valkopippuria suolaa voita

Hienonna sipuli ja rakuuna, freesaa pannulla ja asettele silakkafileiden väliin. Paista voissa pannulla. Kuutioi peruna n. 1 cm x 1 cm kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla. Lisää joukkoon kerma, voi sekä mausteet.

Paistettua kateenkorvaa, raparperi-sabayon ja Hasselbackan-peruna

100 g kateenkorvaa 100 g raparperia 3 keltuaista 3 dl valkoviiniä 400 g kiinteitä pieniä perunoita voisulaa korppujauhoja

Hienonna raparperi ja keitä valkoviinissä. Siivilöi ja vatkaa joukkoon keltuaiset, mausta sitruunan mehulla, pippurilla ja suolalla. Kuori perunat ja vedä viillot läpi niin, että se kuitenkin pysyy koossa. Mausta suolalla sekä pippurilla ja kaada päälle voisulaa. Ripottele vielä päälle korppujauhoja. Paista 220 asteessa n. 15 min.

Raparperikompotti ja sokeroitua luumutomaattia

1 dl sokeria 1 dl vettä tilkka Cointreau -likööriä

Keitä sokerista, vedestä ja likööristä sokeriliemi. kalttaa luumutomaatit, poista siemenet ja kaada sokeriliemi tomaattien päälle. Laita kylmään. Kun sokeri tulee läpi, valuta huolellisesti. Kuori ja pilko raparperi. Laita sokeri kattilaan ja lisää raparperit kiehumaan, lisää tilkka vettä. Keitä kunnes raparperi on kypsää. Tarjoile tomaattien kanssa (voit tarjoilla myös lisänä jäätelön kera).

Lue myös:

    Uusimmat