Marko Palovaara on Vuoden Kokki 2002

Vuoromestari Marko Palovaara voitti Vuoden Kokki 2002 -kilpailun Helsingissä perjantaina. Kaikki kolme ovat helsinkiläisiä. Vuonna 1973 syntynyt Palovaara valmistui kokiksi Rovaniemen hotelli- ja ravintolakoulusta, minkä jälkeen hän kävi siellä kondiittorikurssin. Täydennyskoulutusta hän on saanut ravintolakoulu Perhossa ja Helsingin kulinaarisessa instituutissa.

Marko Palovaaralla on jo melkoista kilpailukokemusta. Hän oli Vuoden Kokki 2000 -finalisti, sijoittui Riistakokki 2000 -kilpailussa kolmanneksi ja oli Vuoden Kokki 2001 -semifinalisti. Vasta leivottu Vuoden Kokki työskentelee ravintola G.W. Sundsmansilla. Aiempaa työkokemusta hänellä on Suomen lisäksi myös Ruotsista.

Harrastuksiin kuuluvat lumilautailu, kuntosali ja ulkoilu. Toiseksi sijoittunut Mikael Kyyhkynen toimii vuoromestarina ravintola Palacen Rannassa. Kolmanneksi tulleen Oula Hännisen työpaikka on sama kuin voittajan: ravintola G.W. Sundmans.

Finaaliin valitut kilpailijat saivat tietää finaalin pääraaka-aineet torstai-iltana ja heillä oli tunti aikaa suunnitella kilpailumenunsa perjantaille. Pääraaka-aineina oli: Alkuruoka oli kalakeitto, johon kilpailijoilla oli käytettävissä ahven, kuha, siika, forelli, sekä hauki. Pääruoan pääraaka-aineina oli 2 kpl poronsatulaa, 2 kg poronvasan maksaa, 2 kg poronvasan kateenkorvaa, 2 kg poronluita, sekä 8 kpl poronkieliä. Jälkiruoan pääraaka-aineina oli tumma ja vaalea suklaa, sekä lime. Näistä raaka-aineista kilpailijat valmistivat vatityön kuudelle hengelle, sekä 6 lautasannosta.

Marko Palovaaran voittomenu oli seuraava:

ALKURUOKAKirkasta ahvenlientä, kuhamousseline ja savustettua forellia Marinoitua parsaa

PÄÄRUOKAPaahdettua poronseläkettä ja poronkieli-kateenkorvatimbaalia, riistapippurikastikkeen kera Porkkana-pyreetä Salaatti siitakesienistä, pavuista ja punasalaatista Valkosipuliperunavanukasta

JÄLKIRUOKAValkosuklaamoussea, limettisorbettia ja suklaafondanttia Rusinakastiketta Mustikkaa

Viisi henkisessä tuomaristossa olivat:Vesa Leppälä, Päätuomari Erling Sundal, Norja Sven-Åke Larsson, Ruotsi Gissur Gudmundsson, Islanti Jens-Peter Kolbeck, Tanska

Lue myös:

    Uusimmat