Marko Anttila teki "Möröt" Ruotsille – Jukka Jalonen paljasti, mitä Leijonien sankari kiivaassa tykityksessä pyysi

Marko Anttila isosti esillä – katso tästä Suomen ja Ruotsin välisen Karjala-turnauksen päätösottelun huippuhetket.

Marko Anttila palasi Turussa yhden ottelun huilin jälkeen ryminällä kaukaloon, kun Suomi kohtasi jääkiekon Karjala-turnauksen isänpäivän klassikossa Ruotsin. Leijonat-kapteeni jakeli ruotsalaisille kovia taklauksia, sankaroi upean syötön voittomaaliin ja viimeisteli myöhemmin itse tyhjiin.

Anttila ja Antti Suomela pyörittivät kolmannessa erässä syöttöklinikkaa ja veivät Leijonat 2–1-johtoon. Anttilalla oli maalin lähellä paikka ampuakin, mutta hän syötti vielä Suomelalle, joka pääsi lataamaan namutarjoilusta voittohäkiksi jääneen osuman.

Kapteenin (esi)työ keräsi kehut päävalmentaja Jukka Jaloselta.

– Anttilan kanssa on sovittu, että jos lapaan pystyy antamaan, pitää syöttää, muuten kannattaa ampua aina itse. Hän antoi tosi hienon syötön. Se oli mahtava maali, voittomaali Suomelle, Jalonen suitsutti.

Ruotsalaisille useampia painavia taklauksiakin kolmannessa erässä tarjoillut ja niistä Leijonille vaarallisia hyökkäyspään kiekonriistoja järjestellyt Anttila iski myöhemmin 3–1-maalin tyhjiin ja käytännössä sinetöi taiston vajaat pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

"Mörkö" teki sen, minkä niin monesti ennenkin. Astui maajoukkueessa tiukassa paikassa esiin.

– Hän oli tänään erinomainen, kun piti olla. Se on tyypillistä Anttilaa, Jalonen kiteytti.

Suomi voitti lopulta 4–1, kun Eetu Liukaskin kihautti tyhjään pömpeliin.

"Jätätkö yhden kierroksen väliin?"

Anttila oli huilannut ketjukaverinsa Hannes Björnisen kanssa eilisen tappiollisen Tshekki-ottelun. He olivat torstain voittomaalitappioon päättyneessä Sveitsi-pelissä todistamassa vastustajan kumpaakin varsinaisen peliajan maalia lähietäisyydeltä. Tänään kumpikin oli kuitenkin myönteisesti isossa osassa, kun ottelun maalihanat ensimmäisessä erässä ylivoimalla aukaissut Björninenkin osui.

Anttila myönsi huilin tuoneen ekstralatausta.

– Varsinkin se, että saa energiaa. Iso mies – aika kuuma kelikin oli tuolla Gatorade Centerissä. Sai huilata vähän. Pelejä tulee vielä ennen joulua aika paljon.

– Tuntui ainakin, että virtaa on hyvin kropassa.

Jalonen paljasti, että Anttila oli yhdessä kohtaa kovassa tahdissa kovillakin. Poissaoloista kärsinyt Suomi pelasi ottelun vain 11 hyökkääjällä, ja kolmannessa erässä jäällä oli vain kolme oikeaa laitahyökkääjää.

– Kyllä siellä Anttilakin kerran sanoi minulle, että jätätkö yhden kierroksen väliin, nyt on sen verran hapoilla, Jalonen kertoi mutta lisäsi miehen saaneen sittemmin happea tauon aikana.

– On aika suuri ero, pelaatko joka kolmatta vai neljättä vaihtoa. Siinä mielessä pitää hattua nostaa meidän laitahyökkääjillemme. He pelasivat aika ison pelimäärän, osa kuitenkin kolmannen pelin vielä. Siinä mielessä kova kuorma.

"Pitää aina saada napsu lisää"

Se, että Anttila antoi ruotsalaisille kolmannessa erässä pommeja, ei ollut sattumaa. Kun kapteeni näki paikan, hän ajoi.

– Tietää, että nämä kansainväliset pelit ratkeavat yleensä kolmannessa. Yrittää totta kai aloittaa hyvin pelin ja olla heti pelin päällä, mutta kolmanteen pitää aina saada napsu lisää. Varsinkin tällaisessa tilanteessa, että on 1–1 ja voitto on tarjolla. Tällä kertaa se onnistui.

Turnaus jätti lopulta tahmean alun jälkeen positiivisen loppumaun.

– Ekassa pelissä tuli minulle vähän lapsus ja Tshekki-pelissä tuli muutamalle muulle vähän lapsus. Se ei johtunut siitä, miten haluamme pelata. Yritimme toteuttaa sitä. Se on pienistä tilanteista kiinni, Anttila sanoi.

– Kokonaisuudessaan minun mielestäni tämä tuntuu tällä hetkellä onnistuneelta, kun voitettiin tämä viimeinen.

Lue myös:

    Uusimmat