Marjamäki herkutteli valinnoilla – "Kuinkahan hyviä he ovat World Cupissa?"

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli huojentuneen oloinen mies perjantaina Helsingissä.

Marjamäki julkisti maajoukkueen GM:n Jere Lehtisen kanssa viimeiset seitsemän nimeä Leijonien World Cup -joukkueeseen. Kisalipun saivat 16:n jo ennestään valitun pelaajan lisäksi maalivahti Mikko Koskinen, puolustajat Jyrki Jokipakka, Sami Lepistö ja Ville Pokka sekä hyökkääjät Sebastian Aho, Erik Haula ja Patrik Laine

– Oli haasteellinen valinta. 16 ensimmäistä pelaajaa löytyi aika selkeästi maaliskuussa. Kolme kuukautta meni näissä muissa. Iso joukko käytiin läpi. Nyt on hyvä olo, että joukkue kasassa, Marjamäki kommentoi MTV Sportille.

Tuoreimpien valintojen mielenkiintoisimmat nimet ovat 18-vuotiaat hyökkääjälupaukset Patrik Laine ja Sebastian Aho. Molemmilla on takanaan huikea kausi

– Tuntui nuorten MM-kisojen jälkeen maailmanmestaruudesta huolimatta, että kuinkahan ehtivät mukaan, mutta SM-liigan pudotuspelit ja MM-kisat näyttivät, että lahjakkuus on sitä luokkaa, että mitä kovempi haaste niin tekeminen vain paranee. Tässä miettiikin, että kuinkahan hyviä he voivat olla kolmen ja puolen kuukauden päästä, leijonaluotsi maiskutteli. 

Pelaajavalinnat olivat Marjamäen mukaan kokeneen johtoryhmän yhteinen projekti.

– Kaikki tiimissä saivat kertoa oman mielipiteensä. Meillä oli erittäin hyvää vuoropuhelua. Meillä on ennakkoluuloton, pelaava joukkue, jossa on hyvät maalivahdit.

– Suomalainen jääkiekko voi tällä hetkellä hyvin, Marjamäki summasi viitaten joukkueen moniin nuoriin pelaajiin.

Katso joukkue kokonaisuudessaan tästä!

Valintatilaisuus kokonaisuudessaan yllä olevalla videolla.

Lue myös:

    Uusimmat