Maria Ohisalo puolustaa MTV:lle Kirsi Pimiän nimitystä kansliapäälliköksi: "Työskentely puolueessa ei voi sulkea ikuisesti pois valtionhallinnon tehtäviä"

3:04

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän valinta sisäministeriön kansliapäälliköksi ei ole poliittinen virkanimitys.

Nykyisin yhdenvertaisvaltuutettuna työskentelevä Kirsi Pimiä on toiminut aiemmin esimerkiksi juristina vihreiden eduskuntaryhmässä sekä Tuija Braxin (vihr.) erityisavustajana.

– En tietenkään kysynyt kenenkään puoluekirjoja haastatteluissa, ansioluettelosta voi tietysti lukea ihmisten kokemuksia. On huolestuttavaa, että se, jos olet joskus ollut töissä jossakin puolueessa jossakin roolissa, sulkisi sinut ikuisesti pois isoista valtionhallinnon tehtävistä ja johtopesteistä.

– Se ei saisi olla niin. Jokaista tehtävää ja työtä täytyy arvostaa rekryprosesseissa.

Ohisalo painottaa, että tehtävään valittiin pätevin hakija.

– Ei näitä valintoja voi tehdä, jos hakijan muodolliset pätevyysvaatimukset ei täyty.  

Ohisalon esitys Pimiän valinnasta on herättänyt keskustelua, koska aiemmin vihreät ovat julkisuudessa paheksuneet poliittisia virkanimityksiä.

Pimiä päihitti Supon Pelttarin 

Pimiän kokemus johtotehtävistä on ajallisesti moitattuna lyhyempää verrattuna kahteen muuhun kärkihakijaan; Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Markku Hassiseen ja Suojelupolisiin päällikkö Antti Pelttariin

– Varatuomari Pimiällä on monipuolinen 25 vuoden kokemus vaativista asiantuntija- ja johtamistehtävistä useastakin organisaatiosta. Yhtäältä eri valiokunnista ja eduskunnasta, toisaalta valtioneuvoston kansliasta, oikeusministeriöstä ja Suomen pysyvästä edustosta ja viimeksi hän toimi yhdenvertaisuusvaltuutettuna, Ohisalo luettelee. 

Sisäministerin mukaan Pimiän valinnassa merkitystä oli myös ministerin omilla painotuksilla. 

– Hän nosti esiin ihmisperusoikeuksia, jotka ovat myös nykyisessä hallitusohjelmassa hyvin vahvasssa roolissa. Kun ajatellaan sisäministeriön hallinnonalan isoimpia haasteita, pitkään on kirjoitettu raportteja siitä, kuinka syrjäytyminen on sisäisen turvallisuuden suurin riskitekijä. Sen haasteen kumoamiseen Pimiä pystyy parhaiten vastaamaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja