Mansikkakakku

Ainekset:

  • Kakkupohja:
  • 5 kananmunaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • Mansikkakermahyytelö:
  • 5 dl kuohukermaa
  • 3,5 + 1 dl mansikkasosetta
  • 1-1,5 dl sokeria
  • 7-8 liivatetta
  • Koristeluun:
  • 1 dl kermavaahtoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 1 l tuoreita mansikoita

Valmistusohje:

pohja:

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto keltuaisseokseen varovasti muutamassa erässä. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja leikkaa sen pohjalle pyöreä pala leivinpaperista.

Kaada taikina vuokaan ja paista 180C uunissa noin 25-30 min tai kunnes kakun pinta tuntuu kimmoisalta ja se irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.

mansikkakermahyytelö:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon 3 dl mansikkasosetta. Mausta seos sokerilla.

Lämmitä 0,5 dl mansikkasosetta varovasti kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikka-kermavaahtoon hyvin sekoittaen.

Laita kakkupohja pyöreän kelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja levitä pinnalle 1 dl mansikkasosetta tai -hilloa. Kaada päälle täyte. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli (min. 6 tuntia).

koristeluun:

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit. Lohko mansikat.

Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Lue myös:

    Uusimmat