Mannerheim-leffan kuvaukset alkavat kesällä

Tuottaja Markus Selinin mukaan Mannerheim-leffan kuvaukset alkavat kesällä. Ensi-ilta on syksyllä 2010.

Mannerheim-elokuvan ensi-ilta on vasta syksyllä 2010, koska tälle keväälle suunniteltu talvikuvausjakso siirtyy loppuvuoteen.

– Tiiviit neuvottelut muutaman viime viikon aikana ovat tuottaneet tulosta, mutta lopullisessa rahoituksessa on yhä työstämistä, Markus Selin kertoo Solar Filmsin tiedotteessa.

Hän kertoo, että yli 10 miljoonan budjetti saadaan kasaan, mutta neuvottelut ottavat oman aikansa.

– Tarvitsemme 3-4 viikkoa valmistautumisaikaa neuvottelujen päälle, ja lumet ehtivät sulaa alta pois, Selin kertoo.

Uutta puhtia keräävä elokuvahanke kääntyy myös kirjaksi, joka hahmottelee valkokankaalle suuren sotilaan ja valtiomiehen Carl Gustaf Emil Mannerheimin koko tarinan. Hannu Raittilan romaanin lähtökohtana on Heikki Vihisen ja Marko Leinon elokuvakäsikirjoitus, mutta kirja on itsenäinen rinnakkaisteos. Se kuvaa suurimmaksi suomalaiseksi äänestetyn miehen kokemuksia ja muistoja sisältä päin.

Mannerheim-elokuvan ohjaaja Renny Harlin sanoo olevansa otettu kirjahankkeesta.

– Tunnustetut elokuvantekijät hakevat kyltymättömästi aiheita kirjallisuudesta, mutta kuka kunnianhimoinen kirjailija on tätä ennen halunnut tehdä itsenäisen romaanin elokuvasta tai elokuvakäsikirjoituksesta? Harlin sanoo.

– Ohjaajana tiedän millainen on elokuvan Mannerheim, mutta romaanin Mannerheimiin tutustun aikanaan luultavasti pelonsekaisin tuntein, hän tunnustaa.

Harlin matkustaa maanantaina Yhdysvaltoihin markkinoimaan uutta 12 Rounds -elokuvaansa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat