Mannerheim-elokuvan kuvaukset jatkuvat syksyllä

Suomen elokuvahistorian kaikkien aikojen kallein hanke, elämäkertaelokuva marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimista käynnistyy vuoden tauon jälkeen, kertoo Solar Films.

Berliinin elokuvajuhlilla allekirjoitettiin sunnuntai-iltana uusi rahoitussopimus Mannerheimin suomalaisen päätuottajan ja saksalaisen Global United Entertainmentin välillä.

Sopimus kattaa elokuvan budjettivajeen lähes kokonaan. Täydestä rahoituksesta puuttuu enää 1,2 miljoonaa euroa, joka on määrä saada kokoon lupauksia antaneilta isänmaallisilta tahoilta, kuten tuottaja Markus Selin asian ilmaisee.

– Elämäni parhaita päiviä. Usko on ollut koetuksella, kun seinä on ollut vastassa vähän väliä, tuottaja Selin kommentoi Solarin tiedotteessa.

– Rahoituspalapeli on niin lähellä valmista, että suunnittelu voidaan käynnistää. Kuvausten alku tähdätään syyskuulle, Solar Filmsin toimitusjohtaja ja Mannerheimin toinen tuottaja Jukka Helle sanoo. Ensi-iltaa kaavaillaan marraskuulle 2011.

Suuri osa työryhmästä vaihtuu

Rahoituksen kompastelun takia elokuvan budjetti on noussut 10 miljoonasta eurosta 12,7 miljoonaan euroon, koska rahaa ehti palaa valmisteluihin viime vuonna useita miljoonia. Vain pieni osa niistä hyödyttää tuotantoa jatkossa.

Mannerheim kuvataan pääosin Unkarissa aiemmin kaavaillun Liettuan sijasta. Suomessa elokuvaa kuvataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ainakin Joensuussa, Askaisissa ja Helsingissä.

Elokuvan ohjaa suunnitellusti Renny Harlin ja Mannerheimia näyttelee Mikko Nousiainen. Muilta osin koko työryhmä joudutaan kokoamaan uudelleen.

Käsikirjoitus on kuvausvalmis. Sitä ovat vuorollaan työstäneet Heikki Vihinen, Marko Leino, Renny Harlin ja viimeksi Mika Karttunen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat