Mangnolia kukkii vihdoin Turussa

Monet kotipuutarhurit ovat viime viikkoina arvelleet kevään olevan hieman myöhässä. Havainto on aivan oikea, sillä esimerkiksi Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan puutarhamagnolia kukkii parisen viikkoa edellisvuosia myöhemmin. Ylipuutarhurin suureksi riemuksi se kuitenkin vihdoin kukkii.

Turun Ruissalossa eletään parhaillaan kevään väriloiston alkua. Yksi ensimmäisistä, magnolia on pitkän odotuksen jälkeen paljastanut kauneutensa. Ylipuutarhuri Aarno Kasvi Turun yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta kertoo, että kevät on 2-3 viikkoa tiettyjen kasvien kohdalla myöhäisempi kuin noin 5-6 kevättä taaksepäin.

Ylipuutarhurille magnolian kukkien tulo esiin on tärkeä vaihe keväässä. Myös kasvitieteellisen puutarhan vieraita on ihastuttanut kasvi, joka tarkkaan ottaen tunnetaan nimellä japaninmagnolia kertaa tähtimagnolia.

- Kyl se niin tärkee on tääl Suomessa, kun aurinko rupee paistamaan, et on semmosii kasveja, kun heti rupee kukkii, et ihmiset todellaki karistaa sen talviturkin, et on tämmösii visuaalisii elämyksiä, että ei oo totta, onks tää paperia, ja se on elävä organismi.

(MTV3)

NÄIN HERKÄSTI KUKKII MAGNOLIA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja