Manchesterissa kolme haavoittui veitsi-iskussa rautatieasemalla – turvatoimia kiristettiin ilotulituksen ajaksi

Britannian terrorismin vastainen yksikkö tutkii Manchesterissa kaupungin rautatieasemalla uudenvuodenaattona tapahtunutta joukkopuukotusta, jossa haavoittui kolme ihmistä. Silminnäkijöiden mukaan puukottaja huusi "Allah" veritekoja tehdessään.

Puukotuksessa haavoittui viisikymppinen pariskunta ja poliisi. Pariskuntaa puukotettiin muun muassa vatsaan ja poliisia käteen. Tekoja tukitaan murhan yrityksinä.

Yleisradioyhtiö BBC:n radiotuottaja Sam Clack, 38, näki tapahtumasarjan asemalaiturilta.

– Mies huusi: Niin kauan kuin jatkatte muiden maiden pommittamista, tällaista paskaa tapahtuu, Clark kertasi.

Mies aseistautunut keittiöveitsellä

Clarkin mukaan mies oli aseistautunut keittiöveitsellä, jossa oli noin 30-senttinen terä. Hänen mukaansa poliisit käyttivät tainnutusasetta ja pippurisumutetta miehen taltuttamiseen.

Toinen tapahtuman silminnäkijä, joka kertoi nimekseen ainoastaan Rebekka, kertoi Daily Mirror -lehdelle kuulleensa ensin vertahyytävän huudon ja nähneensä sitten miehen lähestyvän veitsen kanssa.

– Hyppäsin kiskoille ja lähdin juoksemaan niitä pitkin. Piilouduin betonilohkareiden taakse aseman holvikaarien luona. Olin todella peloissani: en tiennyt, kuolenko kohta, hän kertasi.

Kaupungin poliisin mukaan toistaiseksi ei ole mitään viitteitä siitä, että veriteko viittaisi laajempaan uhkaan.

Epäilty otettiin kiinni

– Tapahtumat luonnollisesti huolestuttavat ihmisiä, mutta korostan, että ne ovat ohi ja epäilty on tutkintavankeudessa. Mikään ei viittaa siihen, että kyse olisi laajemmasta uhasta, sanoi poliisin edustaja Rob Potts.

Kaupungin virallinen uudenvuodenvastaanotto ja ilotulitus järjestettiin suunnitellusti puukotuksista huolimatta.

Toukokuussa 2017 yhteensä 22 ihmistä kuoli ja 139 haavoittui kun itsemurhapommittaja iski amerikkalaisen pop-tähden Ariana Granden konsertin aikana Manchester Arenan lähellä.

Lue myös:

    Uusimmat