Manchesterin uudenvuoden puukotuksen silminnäkijä: "En tiennyt, kuolenko kohta"

Britannian Manchesterissa uudenvuodenaattona tapahtuneessa joukkopuukotusta haavoittui kolme ihmistä. Silminnäkijä kertoi puukottajan viitanneet teon yhteyksissä Ison-Britannian osallistumiseen sotatoimiin.

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n radiotuottaja Sam Clack, 38, näki tapahtumasarjan asemalaiturilta.

– Mies huusi: Niin kauan kuin jatkatte muiden maiden pommittamista, tällaista paskaa tapahtuu, Clack kertasi.

Clackin mukaan mies oli aseistautunut keittiöveitsellä, jossa oli noin 30-senttinen terä. Hänen mukaansa poliisit käyttivät tainnutusasetta ja pippurisumutetta miehen taltuttamiseen.

"Hyppäsin kiskoille ja lähdin juoksemaan niitä pitkin"

Toinen tapahtuman silminnäkijä, joka kertoi nimekseen ainoastaan Rebekka, kertoi Daily Mirror -lehdelle kuulleensa ensin vertahyytävän huudon ja nähneensä sitten miehen lähestyvän veitsen kanssa.

– Hyppäsin kiskoille ja lähdin juoksemaan niitä pitkin. Piilouduin betonilohkareiden taakse aseman holvikaarien luona. Olin todella peloissani: en tiennyt, kuolenko kohta, hän kertasi.

Kaupungin virallinen uudenvuodenvastaanotto ja ilotulitus järjestettiin suunnitellusti puukotuksista huolimatta. Tapausta tutkitaan terroritekona. Silminnäkijöiden mukaan puukottaja huusi "Allah" veritekoja tehdessään.

Puukotuksessa haavoittuivat viisikymppinen pariskunta ja poliisi. Pariskuntaa puukotettiin muun muassa vatsaan ja poliisia olkapäähän. Haavoittuneiden vammoja on luonnehdittu vakaviksi, mutta ei hengenvaarallisiksi.

Toukokuussa 2017 yhteensä 22 ihmistä kuoli ja 139 haavoittui, kun itsemurhapommittaja iski amerikkalaisen pop-tähden Ariana Granden konsertin aikana Manchester Arenan lähellä. 

Lue myös:

    Uusimmat