Manchester Unitedin pelaajalle satoi rasistista törkyä tappion jälkeen – viestit johtavat toimenpiteisiin

3:15
Liverpool kaatoi Manchester Unitedin vieraskentällä lukemin 4–2. Ottelua edelsi jälleen kannattajien protestit stadionin ulkopuolella.

Keskikenttäpelaaja Fred on saanut rasistisia viestejä sosiaalisen median palvelussa Instagramissa sen jälkeen, kun hänen joukkueensa Manchester United hävisi Liverpoolille 2–4 torstaina.

Fredin otteet olivat monelle Unitedin kannattajalle pettymys verivihollista Liverpoolia vastaan. Kannattajien turhautuminen purkautui Instagramissa muun muassa rasistisiin ja muulla tavalla törkeisiin viesteihin Instagramissa.

Palvelu on poistanut jo lukuisia viestejä brasilialaispelaajan kuvien kommenteista ja on ryhtynyt toimenpiteisiin rasismiin syyllistyneitä käyttäjiä kohtaan.

– Rasistiset solvaukset Fredin julkaisussa ovat täysin tuomittavia, emmekä halua niitä Instagramiin, palvelun omistavan Facebookin tiedotteessa todettiin.

– Olemme poistaneet lukuisia kommentteja ja ryhtyneet toimiin niiden kirjoittajia vastaan.

Fred ei ole ainoa rasismin uhri viime aikoina, sillä useat Valioliigan pelaajat ovat joutuneet vastaavanlaisten törkykirjoitusten kohteeksi.

Useat toimijat ja pelaajat Englannin jalkapallossa boikotoivat sosiaalista mediaa aiemmin toukokuussa osoittaakseen mieltä verkossa kaitsematonta rasistista kirjoittelua vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja