Mainos

Mallitoimiston pomo raiskauskäräjillä

Helsingin käräjäoikeus on aloittanut malli- ja ohjelmatoimiston pyörittäjän seksuaalirikosjutun käsittelyn. Ainakin ensimmäisen uhrin osalta juttu määrättiin salaiseksi. Oikeus perusteli ratkaisuaan sillä, että asianomistaja on nuori nainen ja oikeudessa käydään läpi arkaluonteisia asioita hänen yksityiselämästään.

Syytteessä oleva joensuulainen mies peitti kasvonsa visusti saapuessaan oikeussaliin. Hän oli pukeutunut tummanharmaaseen pukuun.

Seksuaalirikosvyyhdessä on uhreina 13 nuorta naista, joista kaksi oli epäiltyjen tapahtumien aikaan alaikäisiä.

Vastaajana on mallitoimiston pomon lisäksi myös firmassa työskennellyt helsinkiläismies. Rikosnimikkeinä ovat muun muassa törkeä raiskaus, seksuaalinen hyväksikäyttö, pakottaminen seksuaaliseen tekoon sekä ihmiskauppa.

Poliisi on luonnehtinut tapausta poikkeuksellisen törkeäksi, koska siinä käytettiin hyväksi nuorten naisten unelmia mallinurasta.

Ihmiskauppaa?

Yhden uhreista epäillään joutuneen törkeän ihmiskaupan uhriksi, kun häntä on painostettu seksuaalisiin tekoihin.

Poliisin mukaan tapahtumapaikkoina ovat olleet enimmäkseen pikkupaikkakuntien ravintolat ja niiden omat tapahtumat eri puolilla Suomea. Rikosten epäillään alkaneen toissa vuonna ja jatkuneen tämän vuoden alkuun.

Ravintoloita ei epäillä rikoksista.

Samassa yhteydessä käsitellään toistakin rikosjuttua, jossa vastaajina ovat toimistopomo ja eräs kolmas mies. Rikosnimikkeet ovat muun muassa törkeä kotirauhan rikkominen ja tapon yritys.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.