Malesian GP:n lehdistökatsaus: Finnish Finish

Yli 180 maassa myytävä International Herald Tribune -sanomalehti huomioi näkyvästi formula ykkösten historiallisen suomalaispäivän Sepangin radalla. Kimi Räikkönen ajoi voittoon ja Heikki Kovalainen sijoittui kolmanneksi Malesian GP:ssä.

- Finnish Finish. Mahtava päivä suomalaisille formula ykkösissä: kaksi suomalaista palkintopallilla.

- Moottoriurheilu ja varsinkin formula 1 on yksi suosituimmista urheilulajeista Suomessa jääkiekon ja hiihdon jälkeen. Viiden miljoonan asukkaan kansakunnalla on ollut vähintään yksi kuski formula ykkösissä viimeisen 20 vuoden ajan, lehti tiesi kertoa.

Italiassa ei ilmestynyt lehtiä pääsiäismaanantaina. Lehtien verkkoversioissa kuitenkin iloittiin siitä, että Ferrari ja Räikkönen löysivät jälleen viimevuotisen voittovireensä. Felipe Massan pyörähdys sen sijaan antoi aihetta huoleen saapasmaassa.

- Kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen Ferrarilla on ongelma nimeltä Felipe Massa: kaksi keskeytystä, paljon virheitä ja nolla MM-pistettä, Corriere dello Sport julisti.

- Brasilialainen ei ole pelkästään vaarassa pudota ennenaikaisesti mestaruustaistelusta, vaan myös vaarassa joutua koko kauden ajaksi kakkoskuskiksi Kimi Räikköselle. Tilanne hermostuttaa Massaa, ja se on saanut hänet tekemään liikaa virheitä (kenties luistoneston puuttumisen vuoksi?). Varikolla monien mieleen muistuu jo Rubens Barrichellon hahmo, ja Ferrarin brasilialaiskuskien välillä nähdäänkin yhteisiä piirteitä, Corriere dello Sport ruoti.

Il Giorno -lehden verkkosivuilla arvioitiin Räikkösen saaneen henkisen yliotteen Massasta.

- Miksi Kimi saa Massa-raukan pään sekaisin? toimittaja Leo Turrini kyseli F1-blogissaan.

Myös Turrini vertasi Massaa Barrichelloon, joka ajoi Ferrarilla vuosia Michael Schumacherin apupoikana.

- Massan asenne koko viikonlopun aikana kertoo kuljettajasta, jonka pahin painajainen on toteutumassa: muuttuminen uudeksi Rubens Barrichelloksi.

Gazzetta dello Sport kyseli nettisivujensa lukijoilta mielipidettä Massan tilanteeseen. Maanantai-iltapäivään mennessä kyselyyn oli vastannut lähes 20 000 kävijää. Heistä vain 29 prosenttia osoitti ymmärrystä Massan virheelle. Noin 37 prosentin mielestä Massa kelpaa ainoastaan kakkoskuskiksi ja 34 prosenttia oli valmis osoittamaan Massalle ovea Ferrarilta.

Lewis vesikidutuksessa

Espanjalainen AS-urheilulehti oli jo sovittamassa Fernando Alonsoa Ferrarin rattiin ensi kaudeksi.

- Massa avasi Alonsolle Ferrarin portit, lehti otsikoi juttunsa.

- Jos Maranellossa joku ymmärtää vähänkin kilpa-autoilusta, heidän pitäisi yrittää pestata riveihinsä tuplamestari keinolla millä hyvänsä kaudeksi 2009. Näin he varmistaisivat itselleen samanlaisen kultaisen aikakauden kuin Schumacherin aikana. Kimin ja Alonson välillä nähtäisiin unohtumattomia kaksintaisteluita, ja he pystyisivät hallitsemaan rautaisella kädellä kilpailijaansa McLarenia, AS maalaili.

Briteille Malesian osakilpailu oli pettymys Lewis Hamiltonin jäätyä viidenneksi. Hamiltonilla oli kisassa ongelmia renkaanvaihdon ja juomapullon kanssa.

- Lewis kärsi vesikidutuksesta. Hamilton joutui ajamaan 56 kierrosta ilman pisaraakaan juomaa, kauhisteli The Sun.

- Räikkönen ajoi mestarillisesti paahtavassa kuumuudessa Sepangin radalla, kun taas Lewis Hamilton ei yltänyt viidettä sijaa korkeammalle, totesi The Times.

Myös The Times esitti oman arvionsa Massan tilanteesta.

- Brasilialaisen kurssi on laskemassa kovaa vauhtia luistonestottomalla aikakaudella. On vaikea uskoa, että kahden kisan jälkeen varikolla puhutaan jo siitä, kuka hänet korvaa Ferrarilla kauden jälkeen.

The Independent muistutti, että formula ykkösissä kaikki voi muuttua nopeasti.

- Australian GP oli Ferrarille painajainen, mutta viikko on pitkä aika formula ykkösissä. Malesian kisa oli unelmien täyttymys Kimi Räikkösen ajaessa murskaavaan voittoon 22 sekunnin marginaalilla.

Saksalaislehti Expressin otsikon mukaan "Kimi pysyi viileänä Malesian saunassa".

- Iceman näytti jälleen kerran, miten cool (viileä) hän on. Maailmanmestari paikkasi vakuuttavalla tavalla avauskisan fiaskon.

Teksti: Lauri Ouvinen

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat