Malawin varapresidentti menehtyi lento-onnettomuudessa

Malawin varapresidentin Saulos Klaus Chilimanin kerrotaan menehtyneen.

Malawin tasavallan presidentti Lazarus Chakwera tiedotti tiistaina maan varapresidentin Saulos Klaus Chilimanin ja yhdeksän muun koneen kyydissä olleen menehtyneen lento-onnettomuudessa.

Asiasta uutisoi Reuters. Malawi on Itä-Afrikassa sijaitseva valtio.

Malawin tasavallan presidentin kanslia uutisoi maanantai-iltana Chilimania ja yhdeksää muuta kuljettaneen lentokoneen kadonneen. Kyseessä oli sotilaslentokone.

– Olen pahoillani, kun joudun ilmoittamaan teille kaikille, että tämä on kääntynyt kauheaksi tragediaksi. Etsintä- ja pelastusryhmä on löytänyt koneen kukkulan läheltä. He ovat löytäneet sen täysin tuhoutuneena, eikä eloonjääneitä ole, Chakwera sanoi Reutersin mukaan.

Kone epäonnistui laskeutumisyrityksessä

Aiemmin uutisoitiin, että kone oli epäonnistunut laskeutumisyrityksissään huonon sään vuoksi Mzuzun lentokentälle.

Koneen oli tarkoitus laskeuta kentälle paikallista aikaa noin 10 aamulla, mutta se oli ohjattu palaamaan maan pääkaupunkiin Lilongwehen, josta se oli lähtenyt liikkeelle yhdeksän jälkeen paikallista aikaa. Viranomaiset eivät kuitenkaan pystyneet paikantamaan konetta ja kone ilmoitettiin kadonneeksi.

Mzuzu sijaitsee noin 380 kilometrin päässä Liongwestä pohjoiseen.

Vuonna 2022 Chilimania syytettiin lahjonnasta. Syytteet häntä vastaan kuitenkin hylättiin viime kuussa. Chiliman on itse kiistänyt syytökset ja häntä pidettiin potentiaalisena ehdokkaana Malawin ensi vuoden presidentin vaaleissa.

Lähde: Reuters, CNN

Lue myös:

    Uusimmat