Mainos

Malagan bussiturma ei muuttanut mitään

Liikennekulttuuri Espanjan Malagassa on yhä villiä. Viimeksi viikonloppuna auto ajoi suomalaisturistien päälle kävelykadulla.

Suomalaiset joutuivat viikonloppuna jälleen auto-onnettomuuteen Espanjan Malagassa. Iltapäivälehtien mukaan henkilöauto törmäsi kävelykadulla turistijoukkoon. Ainakin kaksi suomalaista loukkaantui turmassa.

Lähimuistissa on yhä viime huhtikuinen bussiturma Espanjan Malagassa. Tuolloin yhdeksän suomalaista kuoli, kun turisteja kuljettanut bussi suistui tieltä humalassa törmäilleen maasturikuskin vuoksi.

Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynnisen mukaan tapauksesta keskusteltiin tuolloin paljon, mutta mitään konkreettista muutosta villiin autoilukulttuuriin ei saatu.

- Siitä puhuttiin Espanjassa tuolloin aika tavalla ja myös automaailmassa yleensä. Ikäviä yksittäistapauksia tapahtuu aina, ja toivottavasti niistä otetaan opiksi. Pahoin pelkään, että mitään ihan radikaaleja uudistuksia ei ole tapahtunut.

- Kun tällaisia ikäviä uutisia kuulee, jonkin aikaa ne koskettavat paljon. Jonkin aikaa niitä sitten mietitään.

Tutustu etukäteen

Espanjaan matkaavia turisteja Suokonautio-Hynninen neuvoo varovaisuuteen. Etenkin omalla autolla lähtevien on syytä opiskella paikallisten liikennetottumuksia ennakkoon.

- Tavallisen tielläliikkujan kannattaa tutkia matkailusääntöjä aina ennen matkalle lähtöä. Liikennekulttuuri on siellä aika villi. Itsekin olen siellä Malagan seudulla ajanut, ja onhan se aika erilaista kuin täällä Suomessa.

Suokonautio-Hynninen kaipaa myös Euroopan laajuista keskustelua turistialueiden turvallisuudesta.

- Liikennekulttuuri ja siitä puhuminen voisi olla hyvin tärkeä ottaa esiin Autoliittojen välisissä keskusteluissa.

Villi liikennekulttuuri turistialueilla ei ole mikään tuore huolenaihe. Aina välillä keskustelu rattijuopumuksesta ja promillerajoista herää, mutta vaikutukset ovat olleet varsin vähäisiä.

- Nuorille kuljettajille ja ammattikalustoa ajaville promillerajat ovat laskeneet jo aika monessa maassa. Sitä kautta asiaa on oikeasti ajateltu jo pitkään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.