Makuuhuoneeseen ihanan ylellistä hotellitunnelmaa pienillä muutoksilla

Katseletko kaihoten ylellisiä makuuhuoneita: niiden muhkeita petejä ja levollista tunnelmaa? Muutamalla pienellä muutoksella sinun ei enää tarvitse haaveilla lomapäivien luksusunista, vaan voit nukkua paremmin joka ikinen yö.

Ylellinen ja hemmotteleva hotellihuone on yksi loman parhaita yksityiskohtia. Voit kuitenkin helposti luoda samaa tunnelmaa myös omaan kotiisi.

1. Turhat tavarat piiloon

Kun yövyt hotellissa, eivät henkilökohtaiset ongelmat ja arjen huolet välttämättä seuraa sinua sinne – eikö totta? Osittain tämä johtuu siitä, että olet lomalla, mutta sille on myös toinen hyvä selitys: et ole tavararöykkiöiden, muistilappujen ja puoliksi luettujen lehtien ympäröimänä.

Jos huoneessa on paljon tavaraa esillä, sen tunnelma on levottomampi. Panosta siis aivan ensimmäiseksi järjestykseen: heitä pois kaikki turha ja pyri laittamaan vain muutama esine esille. Seesteinen ja ylellinen tunnelma syntyy rauhallisuudesta, jota liika tavara häiritsee.

Kun tavaraa ei ole paljoa esillä, on makuuhuone myös helpompaa pitää siistinä, mikä on myös tärkeää halutun tunnelman saavuttamiseksi.

2. Panosta petivaatteisiin

Kuvittele mielessäsi ihanan ylellinen ja raikas vuode, jonne on ihanaa uppoutua – millainen se on? Aivan oikein, se on muhkea ja sänkyvaatteet ovat puhtaat ja laadukkaat.

Hanki useampi kuin yksi tyyny ja valitse peitoksi muhkea ja turvallinen suoja maailmaa vastaan. Panosta myös tekstiileihin – esimerkiksi puuvillasatiini on suhteellisen edullista, mutta tuntuu ihanan ylelliseltä ihoa vasten. Mikäli haluat viedä hotellitunnelman äärimmilleen, valitse vain valkoisia sänkyvaatteita.

Muista huolehtia myös sängyn hygieniasta: Pese tyyny ja peitto muutaman kuukauden välein, imuroi patja ja jätä sänky petaamatta hetkeksi heräämisen jälkeen.

3. Oikea valo oikeaan tilanteeseen

Onko makuuhuoneesi valaistus kohdallaan? Toki sinulla on hyvä, räikeä valo keskellä kattoa, mutta se tuskin virittää sinua oikeaan tunnelmaan yöunille mentäessä.

Yleisvalo on tärkeä, mutta huolehdi myös tunnelmavalaistuksesta: Aseta useita, pieniä valonlähteitä eri korkeuksille. Esimerkiksi pieni lamppu yöpöydälle ja ikkunalaudalle, jalkalamppu lukunurkkaukseen ja hyvin valaiseva, mutta silti pehmeä yleisvalo kattoon.

4. Pehmeyttä jalan alle

Arjen luksus ja ylellinen tunnelma ovat ennenkaikkea tuntemuksia: pehmeää valoa, materiaaleja ja lämpöä.

Älä laita jalkaa kylmälle lattialle herätessäsi, vaan hanki sänkysi viereen upottava, pehmeä pikkumatto.

5. Raikas ilma tuo hyvän unen

Tuuleta makuuhuone iltaisin ennen nukkumaanmenoa, jotta ilma on ihanan raikas sänkyyn mentäessä. Se helpottaa unen saantia ja parantaa untasi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat