Makunautintoja naistenpäivänä

Valokuvaaja Sanna Peurakoski, Piquant
Valokuvaaja Sanna Peurakoski, PiquantCopyright Alma Media Oyj 2002, Kotimaise
Julkaistu 07.03.2003 16:09

Naistenpäivän juuret ovat meillä Suomessakin pitkät. Puheet, mielenosoitukset ja erilaiset tapahtumat ovat tavallisia naistenpäivänä. Kansainvälistä naistenpäivää vietettiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 1914. Alkuun juhlapäivän tarkoituksena oli sivistää naisia terveydenhoitoon, siveyteen ja työväenasioihin liittyvissä asioissa.

Naistenpäivän kunniaksi sopii kutsua ystävät koolle, pitää puheita hyvässä seurassa ja valmistaa yhdessä maukasta ruokaa nauttien. Salaatit ja vokit syntyvät sukellasti ja ovat parhaimmillaan juuri valmistettuna. Iltaa on mukava viettää vaikka fondyypadan äärellä.

Salaatteja:

Caesar-salaatti Ceviche Savukalasalaatti Vuohenjuusto-broilerisalaatti pestokastikkeella

Keittoja:

Kuva: Finfood LuomuKuva: Finfood LuomuKuva: Finfood Luomu

Maa-artisokkakeitto Thaimaalainen kalakeitto kookosliemessä Keväinen juustokeitto Tulinen tomaattikeitto

Pääruokia:

Hitaasti yrttien kanssa haudutettua kirjolohta Itämaista kalaa Katkarapukasari Tikka Masala Katkaravut Aasialainen appelsiinipossu ja riisipilahvi Broileria eteläamerikkalaisittain

Jälkiruokia:

JäätelökahviJäätelökahviCopyright MTV Oy 2002

Puolukkajäädyke uunijäätelön tapaan Wanhan Pappilan omenaherkku Jäätelökahvi Kardemummasiirappi ja etelän hedelmät Samettinen suklaavaahto

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle