Naistenpäivän juuret ovat meillä Suomessakin pitkät. Puheet, mielenosoitukset ja erilaiset tapahtumat ovat tavallisia naistenpäivänä. Kansainvälistä naistenpäivää vietettiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 1914. Alkuun juhlapäivän tarkoituksena oli sivistää naisia terveydenhoitoon, siveyteen ja työväenasioihin liittyvissä asioissa.
Naistenpäivän kunniaksi sopii kutsua ystävät koolle, pitää puheita hyvässä seurassa ja valmistaa yhdessä maukasta ruokaa nauttien. Salaatit ja vokit syntyvät sukellasti ja ovat parhaimmillaan juuri valmistettuna. Iltaa on mukava viettää vaikka fondyypadan äärellä.
Salaatteja:
Caesar-salaatti Ceviche Savukalasalaatti Vuohenjuusto-broilerisalaatti pestokastikkeella
Keittoja:
Maa-artisokkakeitto Thaimaalainen kalakeitto kookosliemessä Keväinen juustokeitto Tulinen tomaattikeitto
Pääruokia:
Hitaasti yrttien kanssa haudutettua kirjolohta Itämaista kalaa Katkarapukasari Tikka Masala Katkaravut Aasialainen appelsiinipossu ja riisipilahvi Broileria eteläamerikkalaisittain
Jälkiruokia:
Puolukkajäädyke uunijäätelön tapaan Wanhan Pappilan omenaherkku Jäätelökahvi Kardemummasiirappi ja etelän hedelmät Samettinen suklaavaahto